неділя, 10 березня 2019 15:17

Чорновол отримала орден за мужність: соцмережі вибухнули обуренням

Чорновол отримала орден за мужність: соцмережі вибухнули обуренням
rudenko.kiev Нардеп Тетяна Чорновол отримала орден за мужність: соцмережі вибухнули обуренням

Президент України Петро Порошенко нагородив народного депутата Тетяну Чорновол орденом За мужність III ступеня.

Як говориться в указі глави держави, разом з іншими українками нардеп нагороджена з нагоди Міжнародного жіночого дня, пише Главред.

У Мережі різко відреагували на нагороду для Чорновол і запустили флешмоб з хештегом "Таня поверни орден".

"Для тих, хто не в курсі. У нас нагородна система побудована таким чином, що навіть саму мало значущу за рангом медаль, навіть для супер-бойових хлопців, спокійно відбиває кадрові органи з формулюванням "недостатньо подвигів". А тут - орден. Депутату. Під час війни. Фактично бойовий орден, який дається за особисту мужність і героїзм, аналог радянської Червоної Зірки. Навіть орден Богдана Хмельницького не є показником особистої мужності, а є радше командирським орденом. і я б промовчав, якби її нагородили орденом княгині Ольги, наприклад. Або навіть За заслуги. Я б зрозумів. Але тут... ", - написав користувач Нічний Сталкер в Facebook.

"З Чорновіл то ладно, як то зрозуміло її щастя. У мене питання до Президента. Він реально вважає що надходить в цьому випадку правильно? Або це довірені особи так,, удружили,,? Скільки читаю людей знають, домогтися Подання на відзнаку, місія майже нездійсненна. А тут...на тобі", - пише Ольга Гончаренко.

"Це просто треш... Знівелювали нагороду УПА... Як могли... Треба вводити відзнаки нові, які пропонує Герольдмейстер... Це розмежує це неподобство", - пише військовий Олександр Кириченко.

Цією державною нагородою відзначають військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб. Нагороду вручають за особисті мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю. Орден вручають і в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп "вигуляла" закордонний паспорт

У ніч на 25 грудня двоє чоловіків побили активістку Майдану, журналістку 34-річну Тетяну Чорновол. Їхала за кермом "Шевроле" Бориспільською трасою додому в село Гора під Києвом. Поверталася з села Підгірці — від недобудованого маєтку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. її підрізав чорний джип "Порше Каєн" із номерами ­АА5399ЕН. Тетяна 6 хв. маневрувала.

З машини вибігли двоє чоловіків у спортивному одязі. Тетяна намагалася втекти. Її наздогнали і побили. Лікарі діагностували черепно-мозкову травму, перелом носа, гематоми та крововиливи на обличчі. .

Арештованого Ігоря Корнілова засудили до 5 років позбавлення волі за те, що побив нардепа від "Народного фронту" Тетяну Чорновол.

Корнілов намагався відкрити її машину і розбив заднє скло. Також він тримав жінку, поки її бив його спільник.

Зараз ви читаєте новину «Чорновол отримала орден за мужність: соцмережі вибухнули обуренням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути