неділя, 27 січня 2013 14:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Чорновіл: Позачергова сесія не допоможе Тимошенко

Чорновіл: Позачергова сесія не допоможе Тимошенко
Фото: thekievtimes.com

Колишній народний депутат Верховної Ради 3-6 скликань Тарас Чорновіл переконаний, що позачергова сесія не вплине на ситуацію, яка склалась навколо колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Позачергова сесія не допоможе,  нічого вона не змінить. Коли ми говоримо про те, щоб заслухати представників правоохоронної системи, то напевно було б доречно їх заслухати в останню п'ятницю попередньої сесії, це б теж не зашкодило, але все пішло шкереберть", - зазначив Чорновіл.

"Опозиція тоді на цьому не наполягала, зараз же заслуховувати сенс є, але те, що це дуже змінить, я не впевнений. У нас всі заслуховування перетворились на примітивну формальну процедуру. Коли не слухають не лише представники влади, але й представники опозиції, і намагаються вийти покурити. Бо , мовляв, це не продуктивний час", - переконаний політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал": суд Гамбурга довів, що Тимошенко - співучасниця злочинів Лазаренка

Окрім того Чорновіл додав, що будь-які законопроекти, які стосуються Тимошенко не матимуть продуктивності, поки немає домовленості між провладною більшістю та опозиційними силами. "Коли б три суб'єкти (опозиція, українська влада та певні представництва Євросоюзу) дійшли згоди, то в такому випадку можна було б розраховувати, що будь-які законопроекти спрямовані на покращення ситуації щодо Тимошенко будуть прийняті. В іншому випадку це пропаганда",- зазначив він.

Також, коментуючи заяву генерального прокурора Віктора Пшонки щодо причетності Тимошенко та колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка до причетності до вбивства народного депутата та бізнесмена Євгена Щербаня він зауважив, що це не було для всіх новиною, оскільки вже рік тому перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін дав зрозуміти, що цю справу розглядають.

Чорновіл сказав, що можна було і "не сумніватись, що рано чи пізно це перетвориться в офіційний документ, щодо подання офіційного звинувачення", тому він дивується чому у зв'язку з цим не працювали "достатньо активно адвокати Тимошенко, а займались чим завгодно. Рано чи пізно це мало б настати, бо це звучало".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу по Щербаню відкрили саме зараз, бо з'явилася впевненість у доказовій базі - експерт

Політик зауважив, що окрім журналістів та аналітиків, які досліджують тему вбивства Щербаня за останній рік ніхто "навіть не спробував довести абсурдність звинувачень, які висунув тоді Ренат Кузьмін".

Також він додав, що опозиційні українські політики навіть не думають доводити невинуватість Тимошенко у вбивстві Щербаня, оскільки "лідерам української опозиції потрібно, щоб Тимошенко ніколи з тюрми не вийшла, вони лише роблять вигляд, що борються за неї".

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: Позачергова сесія не допоможе Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути