вівторок, 10 січня 2012 16:49

Чорновіл: у Росії є одне стратегічне завдання - бити по Україні

Чорновіл: у Росії є одне стратегічне завдання - бити по Україні

Нардеп Тарас Чорновіл назвав недавні претензії головного санлікаря РФ до України лише приводом зайвий раз вжити економічні санкції.

"Росіяни використовують будь-яку можливість для того, щоб вжити економічні санкції проти України", - так прокоментував Чорновіл недавню заяву головного санлікаря Росії Геннадія Онищенка, стурбованого спалахами холери в Україні і тим, що харчування українців будуть контролювати не медики, а ветеринари.

"У Росії, незалежно від того, хто перебуває при владі в Україні, є стратегічне завдання бити по Україні", - додав український політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв хоче квотувати експорт нафти і газу

Нагадаємо, що раніше Онищенко заявив, що російська санітарна служба, можливо, буде змушена піти на обмеження ввезення з України аграрної продукції. За словами головного санлікаря РФ, на такий крок його відомство може піти через негативні наслідки, до яких призведе передача в Україні ветеринарній службі функцій контролю за харчуванням людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія обмежить імпорт риби з України

Голова ветслужби України Іван Бісюк запевнив, що державна ветеринарна та фітосанітарна служба в повному обсязі зможе контролювати якість і безпеку продуктів харчування.

У свою чергу, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що санлікар Росії повинен вибачитися перед Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров погодився на невигідні умови торгівлі з Росією?

"Широко розійшлася заяву головного санлікаря РФ Онищенка щодо України. Чим йому не догодив євродосвід контролю, який ми впроваджуємо? Не розумію, - написав він. - У будь-якому випадку зараз краще для Онищенка - публічно вибачитися за свої висловлювання".

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: у Росії є одне стратегічне завдання - бити по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути