вівторок, 28 листопада 2006 11:54

Росія обмежить імпорт риби з України

Росія має намір обмежити ввезення рибної продукції з України, а також з Латвії і інших країн ЄС. Про це повідомив глава продовольчо-ветеринарної служби Латвії Вінет Велдре.

Ввіз рибної продукції з цих країн буде дозволене тільки через 4 контрольно-пропускні прикордонні пункти: КПП Тєрєхово, два прикордонні пункти (у Фінляндії і Калінінграді), а також КПП неподалік від кордону України з Білоруссю.

За ловами Велдре, обмеження стосуватимуться як сирої, так і переробленої риби. Офіційною причиною цього є боротьба з контрабандою і підробленими документами.

- Величезна кількість риби ввозиться до Росії по підроблених документах, особливо ветеринарних сертифікатах, - пояснили в прес-службі Россільгоспнагляду Росії.

- Кілька років тому було обмежено ввезення риби з Балтійського моря до Європи і Росії. Проте я не виключаю, що через прогалини в українському і російському законодавстві ця риба може потрапити і до України, і до Росії. Можливо, це стало причиною введення обмежень з боку Росії, - вважає Володимир Герасимчук, начальник відділу міжнародної риболовецької політики Міністерства аграрної політики України.

Він підкреслив, що не виключає можливості політичних причин таких обмежень.

За його словами, за 9 місяців цього року Україна експортувала риби на суму $68 тис.

- Велику частину експорту з України складають рибні консерви. Цього року їх було експортовано на суму 6,165 мільйонів доларів, - говорить він, пише газета "Дєло".

Зараз ви читаєте новину «Росія обмежить імпорт риби з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути