четвер, 01 грудня 2011 14:52

Чорнобильців за голодування можуть оштрафувати

Чорнобильців за голодування можуть оштрафувати

О 15.00 у Печерському суді буде виноситися рішення щодо протоколів, які склали на чорнобильців, які голодують у Маріїнському парку.

Про це повідомив Сергій Мельниченко, голова Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР), на якого також було складено протокол.

"Вчора мені зателефонували чорнобильці, які голодують у Маріїнському парку. Говорили, що міліція намагається їх розігнати. Приїхавши туди, я все ж таки знайшов спільну мову з керівництвом правоохоронних органів і було домовлено, що міліція розганяти чорнобильців не буде. Однак на кожного з присутніх - на 17 осіб і на мене - склали протоколи щодо адмінпорушення", - розповів активіст.

Він пояснив, що "чорнобильців звинувачують у порушенні порядку мирних зібрань, мене - у порушенні організації порядку проведедння мирних зібрань, а також у повторному порушенні (на День Свободи на Мельниченка склали протокол за порушення організації мирних зібрань і суд присудив Мельниченку 340 гривень штрафу. Завтра він збирається подавати апеляцію на це рішення - Gazeta.ua). Мотивували складення протоколів тим, що ми проводимо мітинг попри заборону суду, але рішення суду до чорнобильців ніхто не доводив".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі чорнобильці думають, чи варто голодувати у Києві

"Мітингу як такого не було. Кожен може знаходитися там, де йому завгодно, якщо в країні не оголошено надзвичайний стан. А його, начебто, не оголошували. Чорнобильці не проводили мітинг. Кожен з них голодував сам по собі. І я, коли намагався надати їм правову допомогу, говорячи на жаргоні, "попав під роздачу", - додав Мельниченко.

Він також розповів, що о 15.00 у Печерському суді відбудеться заслуховування адміністративних матеріалів щодо притягнення до Адміністративної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Кабміну вже голодують 60 чорнобильців

"Думаю, що суд буде гуманний і правосудний і не буде карати за діяння, які не містять ознак правопорушення", - підкреслив голова КУПР.

За словами Мельниченка, чорнобильцям загрожує штрафи до 20 неоподаткованих мінімумів. А йому самому загрожує або адмінарешт, або штраф від 20 до 100 неопадаткованих мінімум (до 1700 гривень), або виправні роботи строком до 2 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильців за голодування можуть оштрафувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути