Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2021 13:50

Чому тримається рейтинг Зеленського

Чому тримається рейтинг Зеленського
2020-ий рік Зеленський провалив, каже експерт. Фото: president.gov.ua

Рейтинг президента Володимира Зеленського тримається через те, що в політиці не з'явився хтось новий. Про це Gazeta.ua сказав політичний оглядач Леонід Швець.

"Рейтинг тримається на тих самих причинах, з якими він переможно виступив 2019 року. Зеленському немає альтернативи з майбутнього. Усі альтернативи - з минулого.

2 роки тому він перемагав минулих, старих, репутаційно пошкоджених. Зеленському тоді не було важко. Саме на цьому він тримається і зараз.

Усі ті з минулого - це вихідці з часів Кучми. Порошенко трохи перефарбувався під націоналіста.

Доки націонал-демократи перетворюватимуться на "свободівський" зразок, а на чолі ще й буде і Петро. Доки бюджетників, пенсіонерів очолюватиме Юлія Тимошенко. Доти Зеленський займатиме сильні позиції в українській політиці", - каже оглядач.

"Так, рейтинг трошечки сповзає. Найбільше вдарили по ньому тарифи. Але однаково поки що позиції сильні", - додав Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупцію та агресію Росії назвали найбільшими перепонами для розвитку України

Поки що питання 2-го терміну не стоїть, вважає експерт.

"Зеленський рейтингозалежний. Є оплески - нормально. Немає - щось пішло не так.

2020-й він провалив повністю. Від нього очікували, він нічого не видав. Ну, хіба що закон про землю.

А кадрових помилок було багато. Змінити Гончарука на Шмигаля - це, вибачте, навіть не шило на мило. Так само з Венедіктовою, яка не дала результат. Щоб стримати Авакова, зробили ще гірше - затягнули Татарова. Виглядало так, що Зеленського підкорив собі, затиснув Єрмак - фігура сіра, не масштабна та ще й з дивними відносинами з росіянами".

"Настав 2021 рік. Зеленському потрібно його не провалити. Але чи є для цього розуміння, ресурси, люди? Як показав 2020-й - немає.

І здається, що рішення по Медведчуку було продиктоване кон'юнктурними планами. Треба вибивати ресурси в ОПЗЖ. І одночасно це б'є по Порошенку, тому що він цього не зробив. Але добре, що так вийшло. Тому що інколи такі тактичні кроки ведуть до стратегічних наслідків. Зеленський дійсно вийшов на стежку війни з кремлівськими - це добре", - каже Леонід Швець.

Якби найближчої неділі відбувалися вибори президента, то Зеленського підтримали б понад 22% українців, повідомив Київський міжнародний інститут соціології.

2019 року на виборах президента за Зеленського в 1-му турі проголосували 30,24% виборців. У 2-му турі він переміг тодішнього президента Петра Порошенка з результатом 73,22%.

Зараз ви читаєте новину «Чому тримається рейтинг Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути