середа, 01 травня 2013 13:56

Чоловік Тимошенко закликає Януковича негайно звільнити його дружину та подякував суддям ЄСПЛ

Чоловік Тимошенко закликає Януковича негайно звільнити його дружину та подякував суддям ЄСПЛ
Олександр Тимошенко. Фото: АР

Чоловік екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Олександр Тимошенко закликає Президента України Віктора Януковича негайно звільнити його дружину у зв'язку з рішенням Європейського суду з прав людини

"У ці великі дні перед Великоднем закликаю Президента Віктора Януковича не зволікаючи звільнити Юлію Тимошенко, дати їй свободу і, можливо, покаятися за вчинені гріхи", - йдеться у заяві Олександра Тимошенко.

Він також вимагає, щоб Юлія Тимошенко негайно отримала лікування на волі. "Вона повинна бути повністю реабілітована і приступити до активної діяльності з порятунку України від чинного окупаційного режиму", - упевнений чоловік екс-прем'єра.

Чоловік Тимошенко висловив подяку суддям ЄСПЛ за рішення за скаргою екс-прем'єра: "Я вдячний всьому світу за підтримку нашої боротьби проти режиму Януковича і підтримку моєї дружини Юлії Тимошенко. Особливо вдячний суддям Європейського суду з прав людини, які одноголосно прийняли рішення і закликали до встановлення справедливості".

Як відомо, Олександр Тимошенко з січня 2012 року мешкає  у Чехії, де отримав притулок.

Нагадаємо, вчора 30 квітня, Європейський суд з прав людини визнав незаконним рішення про арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко, посилаючись на п'яту і 18-у статті Конвенції. У той же час судді винесли рішення, що порушення прав Тимошенко щодо застосування тортур не було.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко зазначив, що після рішення Євросуду з питань людини влада України повинна негайно звільнити екс-прем'єра.

Мін'юст України вивчить рішення ЄСПЛ протягом трьох місяців і прийме рішення з приводу оскарження. У той же час, відповідно до регламенту діяльності Європейського суду, влада України може оскаржити це рішення протягом трьох місяців у Великій палаті цієї судової інстанції.

Згідно із Європейською конвенцією з прав людини, контроль за виконанням рішення Євросуду покладається на Комітет міністрів Ради Європи.

Найбільша партія в ЄС заявила про небажання підтримувати підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Тимошенко закликає Януковича негайно звільнити його дружину та подякував суддям ЄСПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути