субота, 15 грудня 2012 09:03

"Цьогорічні вибори показали: щонайменше в Києві та Львові цінності важливіші за гроші"

"Цьогорічні вибори показали: щонайменше в Києві та Львові цінності важливіші за гроші"
Схоже на те, що українці, щойно знову з'явиться можливість брати халявні кредити, підуть їх брати, зауважує Євген Глібовицький Фото: training.ua

Попри всі розчарування останніх років, Україна рухається найкращим можливим сценарієм – з погляду якості свого довготермінового розвитку. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив фахівець зі стратегій Євген Глібовицький.

"Ми мали 10 років безперервного економічного зростання, між 1998-м і 2008-м. Ніколи українці в умовах свободи не мали такого затяжного періоду підвищення добробуту. Кожен, хто хоч трохи докладав зусиль, відчув це на собі. Українці стали власниками речей, яких ніколи раніше не мали. А криза 2008 року поставила на порядок денний ціннісне питання: чи потрібні нам усі ці речі? Криза стала ніби холодним душем – хоча, можливо, й недостатньо холодним. Схоже на те, що українці, щойно знову з'явиться можливість брати халявні кредити, підуть їх брати. Тобто, не подорослішали. І тут сталася третя річ, яка дуже вплинула на те, що відбувається в суспільстві. Це обрання Януковича президентом", - наголосив він.

За словами Глібовицького, Віктор Янукович унаочнив загрози, що примусили протосередній клас, ембріон середнього класу, подорослішати й оформитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Може бути нова хвиля міграції ближче до президентських виборів — експерт про мажоритарників в Раді

"Метафорично цей процес можна порівняти з дітьми, які, втративши внаслідок якогось випадку батьків, мусять швидко подорослішати. Ось це – те, що сталося з жителями великих міст в Україні. Цьогорічні вибори показали: щонайменше в Києві та Львові цінності важливіші за гроші. І цей процес піде далі. І тих, хто намагатимуться йому опиратися, чекає поразка за поразкою. Можливо, бої будуть затяжні, але справа вже пішла", - підкреслив експерт.

Повне інтерв'ю з Євгеном Глібовицьким читайте у журналі "Країна" № 48 (151) за 13 грудня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Цьогорічні вибори показали: щонайменше в Києві та Львові цінності важливіші за гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути