неділя, 27 травня 2012 08:31

"Цьогорічні вибори можуть створити структуру української політики тільки з двома фронтами"

"Цьогорічні вибори можуть створити структуру української політики тільки з двома фронтами"
Влада намагається розширити насамперед елітну підтримку президента, наголошує Вадим Карасьов Фото: podrobnosti.ua

Для Януковича важливо не залишитися в круговій обороні по лінії "влада — народ". Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Президент Віктор Янукович підписав указ "Про Конституційну асамблею". Це - спеціальний допоміжний орган при главі держави, що має підготувати зміни до Конституції України. Асамблею очолив екс-президент Леонід Кравчук.

"Окрім суто конституційних змін, що можуть знадобитися перед президентськими виборами для збереження влади за будь-якого розкладу, є декілька інших цілей", - наголосив Карасьов.

"Цьогорічні вибори можуть створити структуру української політики тільки з двома фронтами. Так було на початку 2000-х, коли всі об'єдналися проти Леоніда Кучми. В такій ситуації влада втрачає ініціативу й переходить у кругову оборону. Тоді в неї існуватиме одна проблема: вгадати коли вона впаде і в якій формі це буде", - зауважив Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Конституційна асамблея — це локшина на вуха електорату", — Безпалий

"Щоб уникнути такої політичної конструкції, влада намагається розширити насамперед елітну підтримку президента. Якщо Конституційну асамблею очолює Леонід Кравчук, якщо туди ввійдуть псевдоопозиціонери, різні громадські організації, експерти, то це засвідчить лояльність поміркованої опозиції. І можна буде конструювати ситуацію, коли президент перебуває над зіткненням цих політичних балаганщиків", - підкреслив політолог.

Про інші цілі створення президентом Конституційної асамблеї Вадим Карасьов розповідає у журналі "Країна" № 20 (123) за 24 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Цьогорічні вибори можуть створити структуру української політики тільки з двома фронтами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути