вівторок, 16 червня 2020 15:33

Цього тижня Зеленського судитимуть

У п'ятницю, 19 червня, суд розгляне адміністративний протокол щодо президента Володимира Зеленського за порушення карантину під час відвідування кафе у Хмельницькому.

Протокол розгляне Хмельницький міський районний суд, повідомляє "Новое время".

Засідання розпочнеться 19 червня о 09:00. Про це свідчить розклад засідань.

 

Суть позову до президента - порушення ст. 44−3 Кодексу про адміністративні правопорушення (передбачає відповідальність за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених законом "Про захист населення від інфекційних хвороб").

Зеленському загрожує штраф від 2 тис. до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 34 тис. до 170 тис. грн (оскільки він є посадовою особою).

Раніше повідомлялося, що поліцейські склали адмінпротоколи також на керівника Офісу президента Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета та хмельницького міського голову Олександра Симчишина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені сказали - я зайшов". Зеленський готовий заплатити штраф за порушення карантину в кафе

3 червня під час візиту до Хмельницького президент із делегацією випив каву в місцевому кафе. Кафе, згідно з постановою Кабінету міністрів, не могло приймати відвідувачів у приміщенні мінімум до 5 червня. Відповідне фото оприлюднила пресслужба президента.

Зараз ви читаєте новину «Цього тижня Зеленського судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути