середа, 05 квітня 2017 21:18

Чого бояться Порошенко і Гройсман - думка Карасьова

Чого бояться Порошенко і Гройсман - думка Карасьова
"Країна втонула у популізмі". Фото: УНІАН

Президент, Кабмін і Верховна Рада працюють сьогодні на рейтинг, а не на державу. Це проявляється в питанні тарифів на газ, сказав Gazeta.ua політолог Вадим Карасьов.

"У влади слабка легітимність. Блокада Донбасу теж була неправильним рішенням, але ж її підтримали. Влада боїться натиску думки людей. Хоча не завжди популізм правий. Іноді влада права. Але якщо вона не може провести своє рішення, то такою не потрібна.

Дві історії в одному кошику — блокада, яка невідомо чим завершиться, і скасування абонплати за газ.

Бояться йти на ризик. Не хочуть втрачати залишки рейтингу, на який працюють. А це означає, що державної влади, яка б опікувалася державними інтересами, в Україні немає. Є влада політиків, які думають про рейтинг, майбутні вибори, дочасні чи календарні.

Немає волі. Вулицю бояться всі — починаючи від президента і Кабміну і до Верховної Ради. Державних діячів в країні немає. Вони вимерли, як клас. Країна втонула у популізмі. Не хочуть іти проти волі якоїсь групи людей, яка може назвати себе громадськістю.

Прийняття державних рішень і політику треба розділяти.

У європейських країнах президент, як правило не є політичним гравцем. Приймає рішення з точки зору держави. Решта — прем'єри, керівники парламенту є політиками. В Україні сьогодні всі політики.

Давайте думати про державу. Бо всі думають, якби день прожити і ніч простояти. А там буде видно, якось пропетляємо. Така сьогодні логіка владних рішень", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абонплату на газ назвали "непродуманою"

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики призупинила своє рішення про зміну тарифів на газ 3 квітня. Ухвалила його 28 березня.
За ним з 1 квітня мала діяти нова система оплати за використаний газ. Замість п'яти складників ціна матиме два — вартість газу й відшкодування витрат на його доставку та розподіл серед споживачів.

За повідомленням ЗМІ, спершу за це рішення був президент Петро Порошенко. Проте змінив думку. Проти зміни тарифів виступили народні депутати, прем'єр Володимир Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «Чого бояться Порошенко і Гройсман - думка Карасьова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути