Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2011 13:30

Членство в ЄС ніколи серйозно не розглядалося - екс-міністр

Членство в ЄС ніколи серйозно не розглядалося - екс-міністр

Допуск України до зони вільної торгівлі з ЄС фактично означає здачу української опозиції Євросоюзом.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив колишній міністр фінансів Віктор Суслов.

"В обмін на зняття мита і на допуск європейських прапорів до України, Європейський Союз фактично здав українську опозицію. Тому Юлії Володимирівні в плані реальної підтримки від ЄС нічого не буде. Зараз дійсно загострилися відношення з ЄС. Вчора прочитав, що у наданні віз відмовили навіть нашій команді по карате, яка збиралася на чемпіонат до Італії. Європейським лідерам потрібно продемонструвати, що вони не згодні з політичними процесами в Україні щодо переслідування опозиції. Але тільки там, де це не зачіпає їхніх багатомільярдних економічних інтересів. Від цього вони просто не можуть відмовитися", - наголосив він.

Суслов впевнений, що членство України в Євросоюзі ніколи не розглядалося всерйоз

"Факт майже неминучого дефолту в Греції показав, що Європейсчький Союз не здатен надати допомогу навіть своїм членам, які набагато потужніші за Україну. І в такій ситуації з'являється країна, друга з кінця серед найбідніших і говорить: "Допоможіть нам". Якщо говорити реально, то членство України в ЄС ніколи не розглядалося всерйоз. Це був блеф. Так само як і українське керівництво — все ж таки, не дурне керівництво, ніколи не розглядали членство в ЄС як реальну перспективу. Просто певна частина громадян використовувала цю ідеологію руху до ЄС . Існує політичне замовлення на це", - переконаний екс-міністр.

Сулов також додав: "Дві сторони були в пошуках прийнятної підстави для відмови. Таким приводом і стала справа Тимошенко і під цю справу ЄС сказав, що Україні не місце в Євросоюзі, бо тут не поважаються права опозиції. Тому асоціації з ЄС не буде, а ЗВТ — будь ласка. Адже це економічно вигідно ЄС — тоді Україна остаточно зніме всі бар'єри на шляху європейських товарів. Оскільки ЄС нам відмовив, то ми розвертаємося і прямуємо до Митного союзу".

Зараз ви читаєте новину «Членство в ЄС ніколи серйозно не розглядалося - екс-міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути