четвер, 20 жовтня 2011 16:49

Опозиція хоче порушити проти Азарова справу за ЗВТ з СНД

Опозиція хоче порушити проти Азарова справу за ЗВТ з СНД

Опозиційний уряд ухвалив рішення звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу щодо прем'єра Микола Азарова за перевищення повноважень, зраду національних інтересів і завдання збитків державі у зв'язку з підписанням угоди про зону вільної торгівлі з Росією, Білорусією і Казахстаном без відповідного рішення уряду та парламенту.

У своїй постанові опозиційний уряд наголошує на безумовному пріоритеті європейського вектору зовнішньої політики як важливого елементу системної інтеграції України у європейський цивілізований простір, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Опозиційний уряд також вимагає від влади дотримуватись європейського напрямку і підписати угоду про асоціацію і створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Крім того, опозиція засуджує спроби правлячого режиму втягнути Україну у Митний союз, "оскільки це призведе до відновлення СРСР та до ізоляції України від цивілізованого світу".

Прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв заявив, що Європа чітко дала зрозуміти українській владі, що ніякої зони вільної торгівлі з Європейським Союзом без асоціації не буде.

Соболєв зазначив, що Євросоюз - це об'єднання не лише за економічними інтересами, а об'єднання країн, які сповідують чіткі демократичні цінності, зокрема, такі як права і свободи громадян, права опозиції, свобода преси.

"Судячи з останніх заяв Януковича, ми готові відмовитись від зони вільної торгівлі і асоціації з Європейським союзом", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче порушити проти Азарова справу за ЗВТ з СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути