пʼятниця, 02 грудня 2011 17:38

"Цими діями влада каже суспільству: "Ви — ніхто" — Кужель про донецьких чорнобильців

"Цими діями влада каже суспільству: "Ви — ніхто" — Кужель про донецьких чорнобильців

У нинішньої влади одна мета — залякати всіх. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила координатор руху "Громадянський опір" Олександра Кужель.

Із 14 листопада в Донецьку стоїть наметовий табір інвалідів-чорнобильців, які вимагають не скорочувати їм пенсій.

У неділю головному штабному намету зненацька відключили світло. До середини ввірвалися "еменесники" - залили водою печі-"буржуйки", повалили опори наметів.

Серед диму й тісняви помер від серцевого нападу один із протестувальників — 68-річний Геннадій Конопльов. У цей час табір оточила міліція.

"Цими діями влада каже суспільству: "Ви - ніхто, а ми можемо робити в цій країні усе, що хочемо". У них одна мета - залякати всіх", - наголосила Кужель.

Політик зауважила, що ніхто зі столичних кабінетів не приїхав до чорнобильців.

"Мерзніть, голодуйте, помирайте, але ні міністра соціальної політики, ні голову пенсійного фонду не дочекаєтеся. У нормальній країні вони мали бути там на другий день після початку протесту й хоча б поспілкуватися з людьми, пройти по пунктах їхніх вимог і намагатися знайти компроміс", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок пообіцяв чорнобильцям туалет та вчив їх, як треба протестувати

Кужель зазначила, що на Сході ніколи не було тотальної підтримки Віктора Януковича.

"Просто вони не мали альтернативи й пройшли в десять разів моторошніший шлях, аніж Західна України. Під час первинного накопичення капіталів у 1990-х на Заході розстрілювали п'ятеро-семеро людей на рік. А на Донбасі стільки гинули за тиждень. Там був справжній терор і він вплинув на свідомість громадян. На Донеччині люди довше терплять і там потрібно більше крапельок, що підточують режим", - наголосила вона.

Про те, як місцева влада перевела проблему з соціальної площини в політичну Олександра Кужель розповідає у новому номері журналу "Країна" № 46 (99) за 2 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Цими діями влада каже суспільству: "Ви — ніхто" — Кужель про донецьких чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути