Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2020 10:08

"Чим швидше його побачимо, тим краще буде для нього" - в Раді чекають Шмигаля

"Чим швидше його побачимо, тим краще буде для нього" - в Раді чекають Шмигаля
Ніхто не звільняв прем'єр-міністра погоджувати кандидатури членів уряду з парламентом, кажуть у депутатських колах. Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля кличуть у Верховну Раду, зокрема через призначення керівника Міністерства освіти і науки в обхід парламенту.

Про це сказав голова фракції "Голос" Сергій Рахманін на погоджувальній раді у вівторок.

"Верховна Рада має заслухати прем'єр-міністра якомога швидше. Якщо є можливість не чекати до години запитань до уряду, то це варто зробити найближчим часом. До уряду і прем'єр-міністра зокрема накопичилася ціла низка запитань", - сказав нардеп.

Він нагадав про питання повеней.

"Тому що уряд, на жаль, демонструє нездатність оперативно і системно реагувати на виклики.

По-друге, збільшилася кількість питань щодо боротьби уряду з наслідками пандемії коронавірусу. Зокрема, з ефективності використання коштів. Уряд нас наполегливо просив надати відповідну суму. Не пояснюючи достеменно, для чого саме така сума. А потім з'ясувалося, що ці гроші використовуються вкрай неефективно", - сказав Рахманін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Уся освіта тепер у статусі в. о." - як нового керівника МОН зустріли в мережах

Нардеп нагадав про призначення в. о. керівника Міністерства освіти і науки.

"Я розумію, що в нас поступово настає кінець епохи гідності. Але ніхто не скасовував повноважень вищого законодавчого органу. Ніхто не звільняв прем'єр-міністра погоджувати кандидатури членів уряду з Верховною Радою. А не призначати виконувачів обов'язків на свій розсуд.

Є низка запитань до людини, яку призначили. Повторюю - ніхто не скасовував Верховну Раду. І ніхто не скасовував процедури призначення міністрів через погодження з залом ВР. Тому чим швидше ми його (Шмигаля. - Gazeta.ua) побачимо, тим краще буде для всіх, зокрема для нього самого", - заявив Рахманін.

25 червня Кабінет міністрів призначив колишнього "регіонала", ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти та науки. Він став виконувачем обов'язків міністра.

Кандидатуру Шкарлета на посаду міністра не погодив профільний парламентський комітет.

Зараз ви читаєте новину «"Чим швидше його побачимо, тим краще буде для нього" - в Раді чекають Шмигаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути