пʼятниця, 19 травня 2017 19:48

Чим менше нас тримає зі Сходом, тим швидше інтегруємося в Захід - Нефьодов

Чим менше нас тримає зі Сходом, тим швидше інтегруємося в Захід - Нефьодов
Нефьодов вважає, що економічні зв'язки з Росією необхідно розривати плавно, одночасно виходячи на західний ринок. Фото: Еспресо.TV

Україна повинна поступово і логічно розривати торгівельні відносини з Росією. Це дозволить інтегруватися в економічні процеси країн Заходу.

Про це сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Це вимушений і необхідний крок у цій сфері. Ми знаходимося у певній гібридній війні, де кожна зі сторін намагається виграти у короткостроковій перспективі те, що може. Ми завжди кажемо українським бізнесменам, що вони не мають покладатися на відносини з Росією. Вона буде продовжувати вести економічну війну проти України, де це можливо. Але якщо ви десь щось можете заробити – заробіть.

Стратегічно для нас цей ринок закривається... Це стосується газу, нафти, електроенергії, машин, устаткування. Ми розриваємо величезну кількість ланцюжків. Зрозуміло, що маємо розривати їх якось логічно, не наносячи собі цим розривом ще більшої шкоди, і встигати за цей час паралельно вибудувати ланцюжки із Заходом. Це стосується не лише торгівлі, а й систем експорту-імпорту, логістики, технічного регулювання, стандартизації, метрології, мереж лабораторій. Це болісний процес. Але з іншого боку - дуже важлива інституційна зміна. Чим менше нас тримає зі Сходом, і чим більше у нас зв'язків із Заходом, тим швидше ми в цей Захід інтегруємося і рухаємось у цьому напрямку. Тим більша мотивація в усіх гравців, які беруть у цьому участь", - сказав Нефьодов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нефьодов пояснив, хто гальмує розвиток України

Економіст Борис Кушнірук упевнений, що торгівлю з Російською Федерацією зараз розривати не можна. Це допоможе виграти війну і встояти економічно.

Повний текст інтерв'ю з Максимом Нефьодовим шукайте на Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Чим менше нас тримає зі Сходом, тим швидше інтегруємося в Захід - Нефьодов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути