середа, 03 квітня 2019 11:15

Чий електорат отримають Зеленський і Порошенко

Чий електорат отримають Зеленський і Порошенко
У другий тур виборів президента проходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко. Фото: obozrevatel.com

Президентові Петру Порошенку буде важко подолати розрив із шоуменом Володимиром Зеленським, який був у першому турі. Про це сказав соціолог Володимир Паніотто.

"З електорату Тимошенко 43% у другому турі голосуватимуть за Зеленського, 11% – за Порошенка. Інші казали, що не прийдуть або зіпсують бюлетень. Хоча реально вони його не зіпсують. У нас 10% казали, що зіпсують, а на виборах зіпсували лише 1%.

З електорату Юрія Бойка – 52% за Зеленського, 2% – за Порошенка.

З електорату Гриценка – 37% за Зеленського, 30% – за Порошенка. Отже, електорат механічно не переноситься. Гриценко казав жахливі речі про Порошенка і, попри це 30% його електорату готові голосувати за Порошенка.

44% електорату Вілкула підтримуватимуть Зеленського, 1% за Порошенка.

Щодо Ігоря Смешка, то 32% його електорату за Зеленського і 24% – за Порошенка.

Найбільше підтримуватиме Зеленського електорат Ляшка: 57% проти 6% за Порошенка", - розповів соціолог в інтерв'ю "Главком"

Явка у другому турі може бути меншою, не виключає експерт.

"Після того, що вони (кандидати – Gazeta.ua) наговорили один на одного у першому турі, як вони зможуть домовитися чи мобілізувати чужого виборця?

Якщо вірити тому, що нам кажуть під час опитувань, то так, виглядає, що явка у другому турі буде меншою. Але загалом це настільки специфічні вибори, що важко передбачити. Маю сумнів, що на них можна перенести закономірності, які були раніше", - пояснив Паніотто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За теперішньої явки Зеленський виграє у Порошенка

ЦВК обробила 99,88% протоколів дільничних виборчих комісій. Лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали 30.23% виборців, а це майже 6 млн.

У другий тур із ним виходить чинний глава держави Петро Порошенко. Його підтримали понад 3 млн виборців, що принесло 15.95%.

Зараз ви читаєте новину «Чий електорат отримають Зеленський і Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути