понеділок, 26 листопада 2018 11:42

Чи можуть бути вибори в умовах воєнного стану

Чи можуть бути вибори в умовах воєнного стану
В умовах воєнного стану можуть бути варіанти з виборами, кажуть у ЦВК.

Питання виборів в умовах воєнного стану, якщо він буде введений в Україні, залежить від того, які варіанти для цього визначені в указі президента, який у понеділок має розглянути Верховна Рада. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в ЦВК.

"Вибори для початку призначаються відповідною постановою Верховної Ради. Ми (ЦВК) включаємося потім. Питання до ВРУ. Особливо, з урахуванням сьогоднішнього позачергового засідання, що на 16:00", - розповів співрозмовник.

На запитання, чи можливі взагалі вибори в умовах воєнного стану, представник ЦВК відповів: відповідно до Закону про воєнний стан - ні, але все залежить від того, що буде в указі президента, який розгляне Верховна Рада, оскільки "можуть бути варіанти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не треба істерити, а навчитися жити у війні з Росією - публіцист

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранені, двоє з них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому вирішили вводити воєнний стан. Зробити це може Верховна Рада на позачерговому засіданні о 16:00.

З'єднання і частини Збройних сил України привели в стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Чи можуть бути вибори в умовах воєнного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути