неділя, 25 листопада 2018 23:29

Не треба істерити, а навчитися жити у війні з Росією - публіцист

Не треба істерити, а навчитися жити у війні з Росією - публіцист
Війна з Росією може затягнутися на десятиліття, треба бути готовими до цього, каже публіцист Віталій Портніков. Фото: apostrophe.ua

Найгірше, що може робити країна у війні, це займатися істерикою. Про це сказав публіцист Віталій Портніков в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Росія буде поводити себе агресивно, такі речі будуть повторюватися. Не треба бути істериками. Ми знаходимося у війні з РФ, такій яка вона є, чотири роки поспіль. Можливо, будемо знаходитися 20 років. Ми країна, яка житиме у війні. Найгірше, що може робити країна у війні, це займатися істерикою", - прокоментував він російську агресію в Азовському морі.

Водночас, росіяни знаходяться у пастці Криму, каже експерт.

"Анексія Криму з точки зору міжнародного права є неймовірно небезпечною. Чому США завжди кажуть росіянам на перемовинах за закритими дверима: ви маєте спочатку вирішити питання Криму, а потім Донбасу. Бо питання Криму загрожує загальній безпеці. Не тільки в українсько-російських стосунках. І з кожним новим роком анексії, якщо вона буде тривати, ситуація буде не покращуватися, а погіршуватися. Весь час будуть такі гарячі конфлікти, як сьогодні. Росіяни у пастці Криму. Вони самі мають виповзти із неї. Бо зараз Росія стоїть на колінах перед міжнародним правом", - пояснив Портніков.

"Воєнний кабінет має зрозуміти, яким чином має убезпечити територію України від можливих агресивних дій Росії. Яким чином поінформувати міжнародну громадськість. Важливо, щоб на Радбезі ООН була дана чітка правова оцінка діям Росії у Керченській затоці. А президент має провести консультації з союзниками в ЄС, НАТО, керівниками країн "нормандського формату". Тому що бачимо - виключно Донбасом агресивні дії Москви не обмежуються. Це має стати частиною санкційних намірів США і ЄС. І укріплювати наші військово-морські сили. А найголовніше - навчитися жити у війні", - порадив публіцист.

"Ніяк не можемо сказати собі правди - ми живемо у гібридній війні з РФ. При чому вона не пропагандистська і не холодна. А це гаряча гібридна війна", - додав Портніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко екстрено зібрав силовиків

В Азовському морі прикордонний корабель Російської Федерації протаранив буксир Військово-морських сил України. Інцидент трапився 25 листопада під час планового переходу українських броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдового буксиру "Яни Капу" з порту Одеси до порту Маріуполь.

Згодом стало відомо, що росіяни захопили українські кораблі.

Зараз ви читаєте новину «Не треба істерити, а навчитися жити у війні з Росією - публіцист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути