середа, 29 січня 2020 10:36

Чи буде вигідний Україні безвіз із Британією

Чи буде вигідний Україні безвіз із Британією
Чи варто Україні запроваджувати безвізовий режим із Британією. Фото: ТСН

Британія не буде запроваджувати у відповідь безвіз для України, вважає експерт із питань міжнародної політики Українського інституту майбутнього Ілля Куса.

"Сумніваюся, що із запровадженням одностороннього безвізу України для Британії остання відреагує на це зустрічним кроком, - говорить експерт. - У них є свої трудові мігранти, Британська Співдружність з якої беруть ресурси, які їм потрібні. Треба мати на увазі, що нинішній уряд Бориса Джонсона є правоконсервативним щодо міграційного питання. Тому виступатимуть проти того, щоб відкривати кордони".

Україні теж безвізовий режим не є вигідним, вважає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна домовилася про безвіз із 2 країнами Південної Америки

"Це удар по нашому ринку праці. Взагалі не варто форсувати питання безвізів, якщо вони на сьогоднішній день діють проти України. У нас еміграція дуже висока, демографічна ситуація невтішна, ринок праці недостатньо заповнений. Нам потрібно хіба що лібералізувати візовий режим для бізнесменів із різних країн, які тут хочуть відкривати бізнес".

31 січня президент Володимир Зеленський підпише указ, яким на один рік запровадить безвізовий режим для громадян Великої Британії.

Умови такого продовження в указі не прописані, але Лондон про них знає: має початися хоч якийсь рух до візового спрощення чи лібералізації.

Зараз ви читаєте новину «Чи буде вигідний Україні безвіз із Британією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути