четвер, 22 грудня 2022 04:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Червоний Хрест зумів потрапити в місця утримання українських полонених на території РФ

Червоний Хрест зумів потрапити в місця утримання українських полонених на території РФ
У МКЧХ не назвали місця утримання українських військовополонених, які змогли відвідати. Фото: icrc.org

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) зуміли днями нарешті потрапити в місця утримання українських військовополонених, які знаходяться на території Росії. Близько 120 українських полонених отримали від МКЧХ теплі речі та засоби гігієни.

При цьому які конкретно місця вдалося відвідати представникам МКЧХ, не повідомляється, інформує координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими в Telegram.

Представники МКЧХ заявили про те, що відвідали місця утримання, в ході онлайн-зустрічі з сім'ями полонених захисників з полку "Азов". Родичі "азовців" поскаржилися, що МКЧХ не виконує домовленість про те, що організує доставку листів від рідних до полонених, яких Росія визнала такими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче забирати з полону лише деякі категорії – про кого йдеться

У національному інформаційному бюро зазначили, що проблема криється в Росії - російські терористи не визнають "азовців", які потрапили в полон на "Азовсталі", полоненими. Тому, хоча МКЧХ анкетував їх, як українських військових, росіяни відмовляються відправляти їм листи.

"Ми працюємо, щоб це виправити. Листи у рф на останньому етапі розсилає російське міністерство оборони - вся відповідальність за це на ньому. Звільнені полонені кажуть, що послань від рідних не отримували" - зазначила представниця Націнформбюро.

Тим часом військові армії Росії все частіше добровільно здаються в полон. Один з них зателефонував до українського координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Українським державним проєктом "Хочу жити", що дозволяє росіянам здатися в полон, скористалися понад 1,2 млн осіб, повідомляв спікер ГУР МО Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Червоний Хрест зумів потрапити в місця утримання українських полонених на території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути