понеділок, 12 березня 2007 10:16

Черновецький обкладе податком заробітчан без столичної прописки

Київська міська державна адміністрація розробляє картки на проживання для приїжджих, які передбачають запровадження спеціального податку. З 1 травня цей податок повинні сплачувати особи без столичної прописки, які приїхали до Києва на заробітки.

За словами Київського міського голови Леоніда Черновецького, це будуть невеликі гроші за навантаження на житлово-комунальну сферу. Неплатниками нового податку займатиметься податкова та правоохоронні органи. За несплату податку передбачається ввести штраф, який, на думку посадовців, повинен бути чималим.

Планується, що людина без столичної прописки має придбати комунальну картку, подзвонити за вказаним на ній телефоном і назвати свій номер паспорта. У відповідь вона отримає номер на реєстрацію, який у разі потреби буде називати при перевірці документів.

Така схема, на переконання керівництва Києва, дозволить встановити кількість "тіньових" заробітчан у столиці.

Документ на проживання коштуватиме від 50 до 100 грн, таким чином за рік з кожної людини бюджет міста отримає близько 250 доларів, повідомляє "5-й канал".



Зараз ви читаєте новину «Черновецький обкладе податком заробітчан без столичної прописки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути