понеділок, 11 червня 2012 12:26

Черновецький діє за планом влади - Бригінець

Черновецький діє за планом влади - Бригінець
Олександр Бригінець каже, що Черновецький знищує місцеве самоврядування в Києві. Фото: obozrevatel.com

Своєю достроковою відставкою Леонід Черновецький намагається відтягнути дату виборів міського голови.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав  голова постійної комiсiї Київської міської ради з питань культури та туризму Олександр Бригінець.

"Він за два дні до закінчення своїх офіційних повноважень написав заяву про звільнення. Заява розглядається Київрадою через півтора місяці після її написання. Це зроблено, щоб ще більше заплутати ситуацію. Чорновецький завжди підігравав владі , завжди з нею співпрацював, робив все можливе, щоб Партія регіонів перемогла в Києві. Тепер від нього вимагають наступних дій. Ці дії, які робить Черновецький, йому сказали, що він має робити, йому давали інструкції, що і куди він має писати. Він діє в інтересах якогось плану. Цей план не просто заплутати, а знищити місцеве самоврядування  в Києві. Відтягнути  заміну  влади в Києві з тієї, що буде захищати інтереси киян. Це чергова помилка влади. Якщо сьогодні б пройшли вибори, в них було б більше можливостей для маніпуляцій, а якщо вибори пройдуть через рік після перемоги  опозиції в парламенті , то шансів в них буде значно менше, - сказав "бютівець".

За словами Бригінця, суть дострокових виборів полягає в тому, що коли вони будуть проведені ніхто не знає.

"Вони можуть бути проведені коли завгодно.  Коли йдеться про термінові вибори, там все зрозуміло: через стільки, та після того-то. Певні експерти говорять про те, що дострокові можуть проводитись одночасно з черговими по всій країні . Я думаю, що вся ця гра затіяна не для того, щоб провести вибори в 2013 році як говорять, а для того щоб провести їх в 2015 році . Цей план може бути реалізований ще в тому випадку, якщо  в Верховній раді буде неопозиційна більшість. А от якщо пройдуть вибори і більшість буде опозиційна, то ясна річ опозиція одразу призначить вибори і Київради і міського голови. Все рівно це відбудеться не раніше наступного року. Поки нова Рада прийме повноваження, поки пройдуть всі процеси, поки вона прийме рішення пройде кілька місяців, - додав депутат.

Він зауважив, що  12 липня пройде чергове  засідання Київради. Саме в цей день вона може прийняти відставку Черновецького.

"Якщо вона її прийме, як раз описаний хаос и станеться. Як на мене ніяку відставку Черновецького приймати не треба. Бо якщо не прийняти відставку , яку він написав 1 числа, то автоматично вступає в дію відставка Черновецького 3 червня. Тоді інші його повноваження припиняються 3 числа. Тоді Верховна Рада повинна призначати вибори без ніякого звернення Київради, тобто чергові вибори. Верховна Рада повинна не гратися із його відставкою, а просто одразу призначати вибори київського міського голови. Взагалі дивна історія. Якщо є заява про складання повноважень 1 числа , вона починає діяти через півтора місяці, коли вже закінчилися всі інші повноваження . То сама по собі дострокова відставка, рішення про яку прийняте через півтора місяці після строкової відставки, виглядає з юридичної точки зору теж дуже дивно, - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький діє за планом влади - Бригінець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути