Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2008 15:47

Черномирдіна замінять за тиждень

Директор Європейського інституту інтеграції та розвитку Дмитро Видрін прогнозує, що Росія протягом найближчого тижня замінить свого посла в Україні Віктора Черномирдіна кар`єрним дипломатом.

Таку думку Видрін висловив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Росія протягом найближчого тижня замінить посла в Україні, причому новий посол буде не політиком, а кар`єрним дипломатом", - сказав Видрін.

Політолог зазначив, що, відповідно до міжнародної практики, "непристойно і залишати посла на третій термін, і призначати дипломатом неспеціаліста".

На думку Видріна, Президент Росії Дмитро Медведєв, розділяючи європейські цінності, прагнутиме увідповіднити російську дипломатичну службу європейській дипломатії.

Черномирдін працює в статусі Надзвичайного та Повноважного посла Російської Федерації в Україні з весни 2001 року. Черномирдін 30 травня 2001 року як посол Росії в Україні вручив Президентові України вірчі грамоти.

Він не є кар`єрним дипломатом: до призначення послом в Україні був обраний депутатом Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації (1999-2001 рр.). У цей же період Черномирдін очолював Раду директорів ВАТ "Газпром" (1999-2000 рр.).

З 1992 до 1998 року Черномирдін очолював уряд РФ.

Зараз ви читаєте новину «Черномирдіна замінять за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути