субота, 22 листопада 2008 15:09

Черномирдіна дратує тема Голодомору

Говорячи на тему Голодомору, необхідно говорити і про загиблих у Великій Вітчизняній війні, а не зосереджуватися тільки на трагедії 1932-1933 років.

Про це сказав посол Росії в Україні ВікторЧерномирдін,<>виступаючи перед учасниками міжнародної конференції "Голод в СРСР 30-х років: історичні та політичні оцінки", яка проходить в Харкові.

Тему голоду 1932-1933 років Черномирдін вважає "дуже животрепетною для України", але не може погодитися з тим, що, на його думку, "перекручуються факти і хочуть знайти винних".

За його словами, "біда відбувалася не в одній країні - десь більше, десь менше". "Геноцид же хочуть приписати тільки до України. Зрозуміти це неможливо", - вважає він.

Черномирдін пам"ятає про події 1930-х від своїх батьків і відзначає: "Але був голод і в 46-му, і в 21-му роках. Були загиблі й у Великій Вітчизняній війні, і про них потрібно говорити, але чомусь зосередилися на трагедії 32-33-х років".

"Говорять, що знищували лише Україну. Це злочинна помилка", - заявив посол і додав - "Що хочуть отримати - жалість, співчуття? Але не на крові, не на кістках".

Черномирдін вважає, що оцінку подіям тих років повинні дати науковці: "Саме вони повинні дати оцінку тим подіям і донести її як до народу, так і до політиків. Не політики повинні давати цьому оцінку. Адже у вас (науковців - ред.) є достовірні матеріали про це".

Черномирдін повідомив, що подібні конференції проходять в Росії, Білорусі, Казахстані, Киргизії, а також в країнах Європейського союзу.

Як повідомляв ForUm, сьогодні в Харкові проходить міжнародна конференції "Голод в СРСР 30-х років: історичні та політичні оцінки". В рамках конференції проходять два пленарні засідання на теми: "Голод в СРСР 30-х років, його причини і географія", "Політичні спотворення проблеми масового голоду".

Учасники представляють, зокрема, доповіді: "Голодні роки в СРСР", "Голод 1932-1933 років на Україні й поза Україною: чи великі відмінності?", "Політичні спотворення історичної проблеми масового голоду", "Цілі та причини провалу політичної фальсифікації проблем масового голоду" (доповідач С.Марков), "Заходи української влади, направлені на просування концепції "голодомору-геноциду" на міжнародній арені", "Неспроможність концепції "голод - геноцид", "Внутрішні та зовнішньополітичні чинники спотворень теми голодомору в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Черномирдіна дратує тема Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути