Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2007 11:13

Черномирдін сумнівається, що Тимошенко перегляне угоду про поставки газу

Посол Росії Віктор Черномирдін вважає малоймовірним, що новообраний Кабінет Міністрів на чолі з Юлією Тимошенко буде переглядати угоди щодо поставок природного газу в Україну на 2008 рік.

Про це він повідомив журналістам.

"Я не думаю. Заяв із цього приводу було зроблено багато. Це процес такий: кожна сторона має свою позицію. Сьогодні всі питання знято, всі договори підписано, потрібно починати працювати", - сказав Черномирдін.

Він додав, що якщо в нового Кабміну з"явиться бажання переглянути договори щодо газу, а зокрема, щодо схем поставок палива компанії-посередника "РосУкрЕнерго", то потрібно визначити з якою метою це робиться й до чого призведе.

"Якщо є бажання переглянути, потрібно знати чи є на те причини. Для чого? Чому?", - сказав він.

Черномирдін підкреслив, що ціна 179,5 за тис. кубометрів за якою "РосУкрЕнерго" буде продавати газ спільному підприємству "Укргазенерго" в 2008, є найнижчою закупівельною ціною в Євпропі.

Черномирдін додав, що "РосУкрЕнерго" тепер влаштовує російську сторону.

"Цей посередник з"явився за пропозицією України. Для нас ніяких проблем посередник не створює", - додав він.

Російський газовий монополіст компанія "Газпром" стурбована, що майбутній Кабінет Міністрів України може змінити умови поставки природного газу в 2008 році.

На початку грудня Україна й Росія домовилися про ціну на імпортний природний газ на кордоні Росії й України 179,5 доларів за тис. куб. м на 2008 рік, що на 38,08% більше ціни газу в 2007 році.

Лідер Блоку свого імені Юлія Тимошенко після підписання угод 5 грудня заявила, що у випадку якщо вона стане прем"єр-міністром, то відновить переговори про поставки газу на 2008 рік.

Вона неодноразово виступала за зміну схеми поставок палива в Україну.

Ексклюзивним постачальником газу є компанія "РосУкрЕнерго", яка закуповує весь обсяг палива в дочірньої російському "Газпрому" компанії "Газпром експорт" і транспортує до кордону України й Росії.

На кордоні України й Росії газ в "РосУкрЕнерго" купує спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокомуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу України" для потреб населення, ТКЕ й бюджетної сфери, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Черномирдін сумнівається, що Тимошенко перегляне угоду про поставки газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути