середа, 15 березня 2017 13:09

Чернівецька обласна рада вимагає встановити повну блокаду ОРДЛО

Чернівецька обласна рада вимагає встановити повну блокаду ОРДЛО
Фото: mtrk.com.ua

Депутати Чернівецької обласної ради вимагають припинення усіх економічних стосунків з окупованими територіями, окрім суто гуманітарних, а також відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та керівника антитерористичного центру СБУ Віталія Малікова.

Про це йдеться у зверненні до Верховної Ради, Кабінету міністрів, президента України, за яке 14 березня проголосували депутати Чернівецької обласної ради.

Звернення підтримала Аграрна партія, що виступила одним із головних ініціаторів. Крім того, за документ проголосували депутати, що представляють БПП, "Батьківщину", ВО "Свобода", "Укроп", "Самопоміч", "Народний контроль", "Наш край", "Радикальну партію".

У зверненні наголошено, що економічна блокада окупованих територій є ефективним засобом боротьби проти агресора.

"Вважаємо торговельну блокаду ефективним способом впливу на бойовиків та їхніх російських кураторів", - сказано у зверненні.

Серед вимог: заборона ввезення на окуповану територію усіх товарів, крім гуманітарних вантажів, проведення розслідувань щодо компаній, які ведуть економічну діяльність з окупованими територіями, ухвалення закону "Про тимчасово окуповану територію" (законопроект №3993-д від 19.07.2016), відставка Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та керівника Антитерористичного центру СБУ Віталія Малікова за планування і здійснення розгону учасників блокади.

Депутати Чернівецької обласної ради вимагають також припинити діяльність усіх російських компаній на території України: заборонити торгівлю товарами російського виробництва, позбавити російські банки можливості працювати в Україні та заблокувати російські платіжні системи, взяти під український контроль стратегічні об'єкти, що перебувають в руках російського капіталу, визнати "АТО" війною Російської Федерації проти України.

Депутати наголосили на тому, що Чернівецька область мобілізувала тисячі людей на боротьбу з агресором, а тому, відстоюючи інтереси народу України, вимагає якомога швидше запровадити режим повної торговельної блокади з окупованими територіями.

Нагадаємо, лідер Аграрної партії Віталій Скоцик неодноразово наголошував на потребі припинення будь-яких економічних зв'язків з окупантами як таких, які шкодять обороноздатності країни.

Зараз ви читаєте новину «Чернівецька обласна рада вимагає встановити повну блокаду ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути