пʼятниця, 20 грудня 2013 10:50

Через заклики на Майдані СБУ розслідує дві кримінальні справи - Пшонка

Через заклики на Майдані СБУ розслідує дві кримінальні справи - Пшонка
Віктор Пшонка. Фото: ukranews.com

Через заклики на Майдані СБУ розслідує два кримінальних виробництва за статтею 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення держвлади).

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка, виступаючи у Верховній Раді в п'ятницю.

"На Майдані Незалежності за час проведення акцій неодноразово звучали заклики до насильницького захоплення державної влади. У зв'язку з цим слідчі СБУ зареєстрували два виробництва про здійснення групою осіб незаконних дій, спрямованих на захоплення державної влади в Україні за ст. 109 Кримінального кодексу України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка прибув у Раду, аби відзвітуватися

Пшонка наголосив, що до закликів до повалення влади в Україні причетні члени радикальних угруповань.

"Аналіз матеріалів розслідування свідчить про те, що до різних провокацій і правопорушень причетні члени радикальних угруповань, які вже тривалий час діють під виглядом різних громадських організацій, у тому числі спортивного напрямку. Вони відрізняються потужним фінансуванням, згуртованістю і веденням ідеологічної роботи з поширення націоналізму і розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - сказав Пшонка.

Нагадаємо, у Верховній Раді генеральний прокурор України Віктор Пшонка виступив із звітом з приводу подій, що відбулися в ніч на 30 листопада, а також 1 грудня з учасниками акцій протесту на Майдані Незалежності та вулиці Банковій в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Через заклики на Майдані СБУ розслідує дві кримінальні справи - Пшонка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути