понеділок, 07 квітня 2014 15:46

Через український Майдан росіянам "світять" нові репресії - ЗМІ

Через український Майдан росіянам "світять" нові репресії - ЗМІ
Фото: ipress.ua

У Росії відбудеться нова хвиля репресивних заходів, на тлі того як Кремль намагається посилити контроль всередині країни після анексії Криму, стверджують правозахисники. Про це йдеться в статті USA Today.

"Я не хочу, щоб вулиці російських міст перетворювалися на вулицю Грушевського", - написав у себе в Twitter депутат Олександр Сидякин.

Як пишется у статті, саме Сидякін був одним з трьох законодавців, які внесли 31 березня в російську Держдуму законопроект, що збільшує покарання за порушення законів про акції протесту.

Якщо законопроект буде прийнятий, то відповідно до нього будуть введені штрафи, які перевищують 28,5 тис. доларів для тих, хто повторно вчинили злочин. Також законопроект передбачає термін ув'язнення  до п'яти років. "Згідно з іншими пропозиціями в Думі, поліції буде дозволено вести вогонь на ураження проти цивільних учасників протесту", - йдеться в статті.

Відлуння цього вже відчулиу російські дисиденти, шістьох з яких судили на цьому тижні, нагадує видання суд у справі 6 травня.

"Я бачу спроби (прокурора і свідків ) зв'язати нас з Майданом", - заявив адвокат Леоніда Развозжаєва Дмитро Аграновський.

"У четвер проурядовий депутат Ірина Ярова запропонувала збільшити покарання за організацію масових заворушень з десяти до п'ятнадцяти років позбавлення волі", - йдеться в статті.

"Перша фаза жорсткості політики була ідеологічною. Але реальні кроки (до репресій ) тільки почалися, - вважає заступник голови московського бюро Human Rights Watch Тетяна Локшина. - Ці ініціативи спрямовані на придушення громадянських прав. Якщо поправки (Сидякіна) будуть прийняті, вони фактично знищать можливість свободи зібрань в Росії".

"Антикремлівські активісти кажуть, що Москва вводить ті ж обмеження на акції протесту, які були прийняті в січні урядом Януковича і призвели до народних протестів та повалення Януковича", - передає автор статті.

Зараз ви читаєте новину «Через український Майдан росіянам "світять" нові репресії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути