Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 08:27

Через Тимошенко Янукович може стати президентом - "The Weekly Standard"

Через Тимошенко Янукович може стати президентом - "The Weekly Standard"
Якщо внаслідок виплат Ощадбанком ціни в Україні виростуть, лідер Партії регіонів може виграти президентські вибори.

Таку думку висловив автор статті "Хто втратив Україну?", опублікованої американською газетою "The Weekly Standard", переклад якої наводить Иносми.ру.

"Боятися треба того, що, якщо ціни переборють і без того астрономічний рівень, то може зникнути підтримка прозахідної політики Ющенка і Тимошенка", - говориться в статті.

"У такому випадку, коли на початку 2009 р. в Україні відбудуться вибори, кандидат, підтриманий Москвою на виборах 2004 р., лідер Партії регіонів Віктор Янукович може елегантно зайняти президентське крісло, і Росія одержить повний контроль над сусідньою країною", - пише автор статті.

Але це ще не все. Кілька тижнів тому Тимошенко почала здійснювати програму компенсації українським громадянам внесків, загублених у той час, коли розпався Радянський Союз і засоби на їхніх карбованцевих рахунках знецінилися. У багатьох на рахунку було більше 10 000 карбованців (що приблизно становить 10 000 доларів у сьогоднішній економіці), і в 1990-і всі ці заощадження зникли.

Економічний аналітик групи "Тройка Диалог" Антон Струченевський критикує рішення Тимошенко виплачувати борги СРСР, говорячи, що вони "можуть дестабілізувати економіку і призвести до гіперінфляції".

За офіційними оцінками (які, як відомо, применшують значення негативних прогнозів), інфляція в 2008 р. складе 9,6 відсотків, але незалежні аналітики вважають, що більш реалістично говорити про рівень інфляції не менш, ніж у 15 відсотків.

"У той час, як більшість країн світу намагається додати стимул своїм економікам для стримування інфляції, Україна, схоже, робить зовсім протилежне", відзначає автор статті.

Він також нагадує, що під час свого першого прем"єрства, Тимошенко різко змінила обмінний курс, у результаті чого курс гривні виріс по відношенню до всіх інших валют на 15%.

"Це було великим "подарунком" для населення, якому збільшили купівельну спроможність, але катастрофою з погляду залучення в країну іноземних інвестицій. Так, транснаціональній компанії, що готувалася інвестувати в якийсь бізнес-проект 5 мільйонів доларів, тепер було потрібно 6,5 мільйонів", пише газета.

"Це й інші непродумані рішення призвели до стрімкого зростання цін на більшість товарів - особливо, нерухомість. Ніхто не хотів використовувати слово на "г" (гіперінфляція), але в 2006 р., за даними індексу вартості життя в містах світу, складеного Mercer Consulting, Київ піднявся на 33 позиції з 54-ого місця у світі в 2005 р. на 21-ого. Це один із найзначніших стрибків в історії дослідження", зазначає видання.


Зараз ви читаєте новину «Через Тимошенко Янукович може стати президентом - "The Weekly Standard"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути