середа, 15 грудня 2010 11:25

Через прес-секретаря Акімової з Адміністрації президента почали сміятись

Через прес-секретаря Акімової з Адміністрації президента почали сміятись

Деякі представники державних органів посилили своїми заявами негативне сприйняття влади під час публічного обговорення Податкового кодексу.

Такий висновок зроблено у звіті про результати моніторингу висвітлення в ЗМІ процесу прийняття кодексу, проведеного групою комунікаційного аналізу LexEgrites на замовлення фонду "Нова Демократія".

"Високопоставлені особи, що керували підготовкою Податкового кодексу в органах влади, не тільки не налагодили адекватне висвітлення проекту та процесу його підготовки, але і дискредитували цей процес заявами сумнівного або провокаційного змісту", - говориться в прес-релізі про звіт дослідження.

Такими керівниками група LexEgrites називає прем'єр-міністра Миколи Азарова, заступника голови Адміністрації президента Ірину Акімову, голову Держкомпідприємництва Михайла Бродського і віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка. Особлива увага у звіті приділяється негативній комунікативній ролі в спілкуванні влади зі ЗМІ Акімової.

"Як показали результати моніторингу, особливо негативний резонанс в інформаційному просторі мали заяви Ірини Акімової, зроблені 25 листопада. Незважаючи на витриманий тон цих заяв, їхній зміст полягав у явній дезорієнтації громадськості щодо юридичного процесу прийняття Податкового кодексу. Притому, що пані Акімова публічно брала участь у всіх стадіях цього процесу, як представник президента в Кабінеті Міністрів і член Національної економічної ради при президенті, а потім і фактичний парламентер між президентом і протестуючими підприємцями. Тому "смішна" спроба "відсторонити" президента від прийнятого парламентом акту стала грубою комунікаційною помилкою Акімової та її прес-служби", - говориться у звіті LexEgrites.

Медіа-експерти акцентували увагу на тому, що, на відміну від інших вказаних негативних персонажів медіа-висвітлення обговорення кодексу, Ірина Акімова користується в експертному середовищі позитивною професійною репутацією економіста. Але в ході публічних дискусій щодо кодексу, напевно, була недбалість прес-секретаря Акімової Л.. Докової, яка просто не потурбувалася про правильний контекст подачі інформації її керівницею. Таким чином, у момент загострення переговорів з мітингувальниками, в невигідному світлі з'явилася не лише Ірина Акімова, але і вся Адміністрація президента. Ця недоробка прес-служби Акімової послужила предметом для критики і насмішок над Адміністрацією президента з боку мас-медіа і громадськості.

У звіті агентства також наголошується, що Азаров, Тігіпко і Бродський допустили "публічні висловлювання, спрямовані на створення навколо Податкового кодексу атмосфери конфронтації між владою і суспільством". Висловлювання цих діячів, які цитуються у звіті LexEgrites, наведені нижче.

"... Країні намагалися продемонструвати протест малих підприємців. Насправді ці люди, яких змусили зображати протест, і їх господарі норм Податкового кодексу в очі не бачили" (М. Азаров, 10 листопада)

"(Слухати простих людей у ході економічних реформ не можна) Не можна. Треба слухати експертів... Не люблю пролетаріат... народ не завжди має рацію. Він має право на помилку. Народне обговорення Податкового кодексу, вибачте, це марення" (С. Тігіпко, 19 листопада)

"До Адміністрації президента ще не надійшов з парламенту Податковий кодекс... по тому документу, який пройшов голосування у Верховній Раді, ми уважно це відстежували, у президента є глибока заклопотаність... Розуміючи важливість цього документа, вже давно сформована експертна група, і ця група почне працювати з остаточним документом у ту ж хвилину, як він надійде до нас" (І. Акімова, 25 листопада)

"У нас є єдиний системний платник податків - це великий бізнес, а також робітники, менеджери... У нас малий бізнес платить 1 відсоток... Цей кодекс створює правила гри. Ми ж не підвищили їм податки" (М. Бродський, 29 листопада)

"Наші опоненти зосередилися на окремих недоліках цього документа, замазали чорною фарбою весь позитив від податкової реформи." (М. Азаров, 1 грудня)

Зараз ви читаєте новину «Через прес-секретаря Акімової з Адміністрації президента почали сміятись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути