вівторок, 10 грудня 2013 13:02

Через події на Майдані СБУ вимагає, щоб грузинські журналісти забралися з України

Через події на Майдані СБУ вимагає, щоб грузинські журналісти забралися з України
Фото: censor.net.ua

СБУ та Державна міграційна служба України вимагають від деяких журналістів грузинської телекомпанії "Табула" покинути Україну у зв'язку із нібито їх причетністю до масових заворушень в країні.

Про це заявив один з журналістів цієї телекомпанії в ефірі "Громадське ТБ"

"Нам показали посвідчення СБУ та Державної міграційної служби, і повідомили, що ми повинні покинути Україну", - заявив він.

За словами журналіста, співробітники СБУ та Міграційної служби прийшли до нього в готель "Дніпро" і повідомили, що якщо журналіст не покине країну, то він буде примусово виселений.

Також, він повідомив, що його проінформували про те, що такі дії зроблені в рамках розслідування справи, що стосується масових заворушень і зміни влади в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звернень про побиття журналістів після вчорашніх подій не надходило - міліція

У свою чергу голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко ( фракція "Батьківщина ") повідомив, що в його комітет звернулися грузинські журналісти, від яких представники Держміграційної служби України вимагають протягом 3 днів залишити територію України на підставі звернення заступника глави СБУ про їх нібито причетність до масових заворушень.

"Попередньо можна сказати, що після того , як під час розгону Евромайдана постраждали більше 50 українських та іноземних журналістів, очевидно, що влада катастрофічно боїться об'єктивної інформації про те, що відбувається в Україні, а також не хоче, щоб цю інформацію знали за кордоном", - цитує Томенка його прес -служба.

Він звернувся до голови СБУ з вимогою пояснити причину депортації грузинських журналістів, які забезпечують прямі включення та інформують жителів Грузії про ситуацію в Україні і виконують свої професійні зобов'язання

Зараз ви читаєте новину «Через події на Майдані СБУ вимагає, щоб грузинські журналісти забралися з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути