Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2014 10:14

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Через несміливі дії нової влади Путін візьме всю Україну голими руками - Гриценко

Через несміливі дії нової влади Путін візьме всю Україну голими руками - Гриценко
Анатолій Гриценко критикує нову владу за Криму. Фото: espreso.tv

Намагання української влади "уникнути провокацій" в Криму, не застосовуючи силу проти окупантів, призведе до поразки України.

Про це написав колишній міністр оборони Анатолій Гриценко у своєму блозі на "Українській правді".

"Хтось вірить у те, що Путін дійсно чекає з нашого боку "провокацій", аби після того діяти рішучіше? Якби Путін хотів "провокацій" - він би їх сам організував. Захотів би - знайшлися би спецназівці ГРУ МО з шевронами "бандерівців", які б розстріляли півсотні російських солдат, або підірвали електростанцію чи будівлю ЧФ РФ, що завгодно... Є сумніви?", - запитує Гриценко.

За його словами, якщо Україна "заціпеніло стоятиме й далі, демонструючи "силу духу" й "витримку" під гаслом влади "не піддаватися на провокації", чи під новим гаслом професорів-політологів "хто перший вистрілить, той програє", то "Путін голими руками, без жодного пострілу, з опорою на свої війська й своїх бандитів, прибере до рук не лише Крим, а за ним Південь і Схід країни - він так само захопить Черкаси, Вінницю, Житомир, Київ".

"Своїх солдат хіба можна кидати напризволяще і здавати їх ворогу, разом зі зброєю і Бойовими прапорами військових частин, разом з їхніми родинами, дітьми, без жодної команди оборонятися, без жодного пострілу, без жодної навіть спроби надати підкріплення, чи прийти на допомогу? А громадян, які в АРК не хочуть здаватися під владу Кремля - теж кинути, чи всіх евакуювати на материк, залишивши ворогу все майно й людські домівки?", - наголосив Гриценко.

Водночас екс-міністр запропонував і невоєнні методи боротьби з РФ:

"Тоді зробіть хоч щось інше, невійськове, але дієве, аби агресію Путіна зупинити - трубу газову перекрийте, нафтопроводи зупиніть, щоб і російська економіка здригнулася, і власний гаманець путінський щоб це відчув... Кордон з Росією врешті-решт заблокуйте, замінуйте чи підірвіть шляхи сполучення та унеможливте доступ техніки й бандитів на нашу територію... Захопіть кількох вожаків, які орудують у Криму, доставте їх у мішку до Києва і влаштуйте їм вселенський публічний суд", - підсумував Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Через несміливі дії нової влади Путін візьме всю Україну голими руками - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути