Ексклюзиви
понеділок, 24 липня 2006 21:03

Через 9 років в Україні буде лише цифрове телебачення


В прес-службі Міністерства транспорту і зв"язку повідомили, що до 2015 року Україна має замінити аналогове віщання на цифрове. Реалізація такого масштабного кроку в доволі стислі терміни вимагає створення потужного і фінансово стабільного оператора з чіткою структурою і ефективною системою управління.

Цим завдання займатиметься Концерн радіомовлення, радіозв"язку і телебачення (РРТ), який здійснює трансляцію телевізійних і радіопрограм на території України. На сьогодні в Концерні РРТ зосереджено понад 96% телевізійних передавачів України.

З метою створення необхідних умов для своєчасного переходу на цифрове мовлення, 20 липня 2006 року в.о.міністра транспорту і зв"язку України Віктор Бондар підписав наказ про реорганізацію підприємств, що входять до складу Концерну радіомовлення, радіозв"язку і телебачення.

Протягом двох наступних років передбачається закупити нове обладнання для розгортання цифрових мереж телерадіотрансляцій. За планом в.о.міністра, до кінця 2008 року Концерн РРТ має повністю забезпечити 100% покриття території України цифровим ефірним мовленням. Крім того, розглядається можливість створення на базі потужностей РРТ підрозділу з розгортання мережі для надання доступу до мобільних Інтернет технологій (Wi-max, Wi-Fi).

Раніше Бондар заявляв, що Україна до 2012 року планує повністю відмовитися від аналогового телебачення.

– До 2012 року ми повинні аналогове телебачення прибрати як клас, але, я думаю, реально це - 2017 рік, - сказав він, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Через 9 років в Україні буде лише цифрове телебачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути