четвер, 04 квітня 2019 19:00

Через 5 років президентства Зеленського будуть ненавидіти – публіцист

Через 5 років президентства Зеленського будуть ненавидіти – публіцист
Володимира Зеленського будуть ненавидіти через 5 років так само ,як і інших президентів, вважає політолог Віталій Портніков. Фото: YouTube

Українці покладають на президентів провину за всі проблеми, навіть на ті, за які він не відповідає. Теж саме буде і з Володимиром Зеленським, якщо він виграє вибори. Про це Gazeta.ua розказав публіцист Віталій Портников.

"Якщо Зеленського оберуть президентом, то за 5 років його ненавидітимуть, щоб він зробив або не зробив.

Зеленського обирали як героя серіалу, який для виборців на 150% відповідає очікуванням. Для нього потрібно якомога довше не з'являтися перед камерами. Якщо його оберуть, то непогано було б виступати лише на новорічні звернення і не давати прес-конференцій. Так проіснує 1-2 роки, бо виборці вкладатимуть у його дії те, що захочуть.

Українці розчаровуються президентами по мірі виконання ними обов'язків. Більшість громадян не розуміють функцій президента. Вважають, що ця людина здатна вирішити всі проблеми. Хоча в умовах парламентсько-президентської республіки це не так.

Реформи і законодавчі ініціативи - це прерогатива уряду та парламенту. У наших умовах, уряд формує коаліція у Верховній Раді. Але на президента покладають відповідальність за всі питання. Якщо це не керівник авторитарного режиму, як це було у часи Кучми. Навіть тоді для другого терміну довелося вивести у другий тур лідера комуністів Симоненка. У людей не залишалося вибору. Але в демократичних умовах цього не зробити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поділять виборців Зеленський і Порошенко – прогноз на другий тур

Порошенко сам зробив так, що суспільство припинило вірити владі, вважає політолог.

"Одна з помилок Порошенка - він не дотримався єдності у демократичному таборі, власними руками створив ситуацію, яка привела до розчарування у політиках, боровся з урядом Арсенія Яценюка руками народних депутатів. Йому може допомогти консолідація націонал-демократичного електорату. За кандидатів Майдану загалом проголосували 44%. Але не знаю, яким чином Петро Порошенко знайде до всіх них підхід".

Рівень очікувань до результатів виборів завищений.

"Після першого туру можна сказати, що українське суспільство залишається політично активним. Але рівень очікувань завищений, хто б вибори не виграв. Зменшення тарифів, закінчення війни, покращення рівня життя жоден президент не може забезпечити. Якщо в Європі почнуться економічні проблеми, то у нас вони стануть ще більшими, ніж були до цього. І президентство Порошенка будуть згадувати як золоті часи".

Центральна виборча комісія обробила 100% протоколів з виборів президента, які відбулися 31 березня. У 1 турі перемагає Володимир Зеленський з 30,24%, голосів. На 2 місці Петро Порошенко, має 15,95%. 2 тур виборів має відбутись 21 квітня.

Перед 2 туром плануються дебати між Порошенком і Зеленським. Шоумен поставив свої умови - вони мають пройти на стадіоні "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо.

Зараз ви читаєте новину «Через 5 років президентства Зеленського будуть ненавидіти – публіцист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути