неділя, 22 лютого 2015 18:00

"Цінуйте життя солдатів!", Гонтарева— фінансовий терорист", "Що зробила влада?" - найцікавіші тижневі протести

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 16 по 22 лютого.

16 лютого, Одеса

Активісти протестували під одеською обласною прокуратурою проти затримання Євгена Резвушкіна, волонтера, учасника Автомайдану Одеси та "Ради громадської безпеки". За попередньою інформацією, Євген затриманий у зв'язку з інцидентом в редакції телеканалу "Круг". Туди "Рада громадської безпеки" прийшла з метою підписати і передати позовну заяву. За словами активістів, даний телеканал поширював неправдиву інформацію про організацію. Під час візиту виникла бійка з директором "Круга".

17 лютого, Київ

Під адмінбудівлею Міноборони 50 активістів вимагали вивести з Дебальцевого 128-му аеромобільну бригаду. На знак протесту, жінки перекрили Повітрофлотський проспект. Не обійшлося без сутичок з автомобілістами. Один з водіїв прорвав живий ланцюг та наїхав на кількох активістів. У відповідь розлючені люди розбили бампер. До протестувальників приїхав міністр оборони Степан Полторак. Після розмови з ним активісти звільнили проїжджу частину.

17 лютого, Київ

Пацієнти із хронічною хворобою нирок пікетували Кабмін. Люди вимагали продовжити фінансування німецьких центрів гемодіалізу "Фрезеніус" у Чернігові та Черкасах. Пікетувальники наголошують, що в обласних лікарнях відділення гемодіалізу переповнені, а процедуру там проводять неякісно.

 18 лютого, Київ

Під Генпрокуратуру підтримати Олександра Єфремова прийшли кілька десятків пенсіонерів. Вони тримали у руках прапори "Партії регіонів", національні стяги, та плакати. Більшість мітингарів відмовлялися пояснити, з якою метою прийшли під стіни ГПУ. Після години мітингування - розійшлися.

 

18 лютого, Львів

Консульство Російської Федерації у Львові пікетували півсотні людей. Вони вимагали зупинити діяльність відомства, як постійного джерела провокацій на території міста. Люди тримали в руках плакати "Ні підлим діям генконсульства РФ", "Путіна і його посіпак до суду", "Чемодан, вокзал, Кремль","Консульство РФ – штаб-квартира агентури фашизму та тероризму", "Геть носія тероризму", "Геть агенція Кремля зі Львова".

 20 лютого, Київ

Під Національним банком України понад сотню активістів вимагали звільнення голови Нацбанку Валерії Гонтаревої та її заступника Олександра Писарука. Мітингувальники тримали в руках чорні плакати із написами: "Гонтарева, Писарук — відставка, суд, в'язниця", "Гонтарева — фінансовий терорист", "НБУ — морг банкової системи", а також національні прапори. З колонок, які встановлені у вантажівці навпроти НБУ постійно лунала музика або запис голосу із закликами звільнити голову Нацбанку. Двері та колони Національного банку активісти обклеїли плакатами із закликами негайно звільнити керівництво Нацбанку.  

 20 лютого, Київ

До річниці Революції гідності у центрі Києва пройшла мовчазна Всеукраїнська акція під гаслом "Минув рік. Що зробила влада?". Кілька десятків активістів влаштували ходу повз державні органи влади. За словами учасників акції, метою заходу було почути від представників влади відповідь про результати своєї діяльності за рік, що минув. До протестувальників під час акції вийшов лише представник Адміністрації президента. Біля Кабміну до них так ніхто і не вийшов.

22 лютого, Суми

У Сумах на площі Незалежності громадські активісти спалили опудало Володимира Путіна. Опудало одягли у шапку-ушанку, георгіївські стрічки та символіку Партії Регіонів. Організатори акції кажуть, що приурочили спалення до символічного дня завершення зими, крім того саме 22 лютого, за їхніми словами почалась операція з окупації Криму російськими військами. На мітинг прийшли кілька десятків людей.Символічного "Путіна" обклали автомобільними покришками та запалили.

Автор: 0542.ua.
 

 

Зараз ви читаєте новину «"Цінуйте життя солдатів!", Гонтарева— фінансовий терорист", "Що зробила влада?" - найцікавіші тижневі протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути