вівторок, 28 травня 2013 13:00

Чемерис не розуміє, чим може зашкодити п'ята графа в паспорті

Чемерис не розуміє, чим може зашкодити п'ята графа в паспорті
Володимир Чемерис. Фото: lb.ua

Бажання "Свободи" надати громадянам України можливість вказувати національність у паспорті не є поганим, проте п'ята графа в паспорті не повинна впливати на права громадян.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів громадський діяч, правозахисник Володимир Чемерис.

"Я не бачу проблеми в тому, щоби вказувати національність. Єдине, щоби національність (п'ята графа в паспорті) не впливала на права громадян. Тобто українці є різних національностей, і якщо вони хочуть вказувати національність в паспорті, то таке право треба надати", - наголосив він.

Водночас, на його думку, така ініціатива навряд чи матиме продовження: "Через парламент така ініціатива навряд чи зможе пройти, через те, що більшість не підтримає її".

Окрім того, говорячи про те, чим би вона змогла зашкодити, він наголосив: "Якщо в нас не буде жодних документів щодо дискримінації, то воно нічим не може зашкодити".

Нагадаємо, представники ВО "Свобода" у Верховній Раді зареєстрували в парламенті нову редакцію закону "Про національні меншини в Україні", якою, зокрема, передбачається надання громадянам можливості вказувати свою національність в паспорті і свідоцтвах про акти громадянського стану.

Зараз ви читаєте новину «Чемерис не розуміє, чим може зашкодити п'ята графа в паспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути