субота, 15 лютого 2020 20:10

Цей сценарій не пройде. Порошенко про російських 12 кроків на Мюнхенській конференції

Цей сценарій не пройде. Порошенко про російських 12 кроків на Мюнхенській конференції
Фото: ЄС

Лідер партії "Європейська Солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко обговорив "мюнхенський план" із колишнім Спеціальним представником Державного департаменту США по Україні Куртом Волкером. Про це повідомляє прес-служба партії ЄС.

Співрозмовники засудили так звані "12 кроків" як російську провокацію на Мюнхенській конференції. Порошенко і Волкер докладно обговорили ситуацію на Донбасі у світлі останніх мирних ініціатив України та рішуче засудили невиконання Росією її безпекових зобов'язань у рамках Мінських домовленостей.

Наголошено на важливості збереження політики трансатлантичних санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

"Висловлено серйозне занепокоєння у зв'язку з небезпечною тенденцією щодо міжнародної реабілітації Росії. Петро Порошенко наголосив, що примирення з агресором неминуче призведе до нової агресії", – повідомили у партії.

Петро Порошенко наголосив на важливості збереження твердої двопартійної підтримки України з боку США, а також зміцнення відносин стратегічного партнерства між Києвом і Вашингтоном.

"У цьому контексті висловлено сподівання на візит ближчим часом президента України до США як потужний знак єдності і солідарності з Україною та її підтримки у боротьбі за спільні демократичні цінності", – повідомили у ЄС.

Порошенко і Волкер також обговорили перспективи отримання Україною статусу головного союзника США поза НАТО як важливий елемент визнання її стратегічної ролі у захисті миру, безпеки і стабільності.

Зараз ви читаєте новину «Цей сценарій не пройде. Порошенко про російських 12 кроків на Мюнхенській конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути