понеділок, 28 травня 2012 16:55

"Цей парламент вже при смерті, чого його розпускати?" - Москаль

"Цей парламент вже при смерті, чого його розпускати?" - Москаль
Геннадій Москаль вважає, що розпускати ВР вже немає сенсу і це не можливо юридично. Фото: donbass.ua

Чинний парламент — це невиліковно хворий, який скоро помре, тому розпускати його немає сенсу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Геннадій Москаль.

"Цей парламент вже при смерті, чого його розпускати?", - прокоментував він пропозицію спікера Володимира Литвина розпустити Верховну Раду.

Нардеп також наголосив: "Що йому (парламенту) там лишилося? Три тижні ще пленарні засідання і парламент іде на літні канікули і збирається за Конституцією у вересні. Але у вересні-жовтні там майже нікого не буде, бо всі братимуть участь у передвиборній кампанії. Тож там будуть всі ті, хто нікуди не йде. А якщо він нікуди не йде, то чого йому в парламент ходити? Тож там залишать кнопкодавів".

"Все, жовтень — це найбільш врожайні дні для партії під час виборів. А 28 жовтня вже голосування і буде обрано новий парламент",- додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ні президент, ні Верховна Рада вже не можуть розпустити парламент - Ставнійчук

Москаль нагадав, що для того, щоб розпустити парламент, необхідно, аби він не працював протягом місяця. А це, на думку депутата, не можливо. "Парламент працює у пленарному режимі, парламент працює в округах і парламент працює у комітетах. А три тижні, які залишилися, - це 21 день. Ну от і все. Навіть якщо ці три тижні будуть бойкотувати роботу ВР, то не має місяця, тобто для президент немає підстав для розпуску парламенту", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" бояться дострокових виборів, бо не встигнуть їх сфальсифікувати - нардеп

А по-друге, додав парламентар, у Конституції прописано, що за півроку до завершення каденції чинного скликання, парламент не підлягає розпуску.

Москаль підкреслив, що подібні заяви Литвина — це емоції, які можна зрозуміти. "Я можу теж різні слова говорити: гарні, щоб сподобатися виборців. Але є юридичні, конституційні реалії. Явно, що Литвин був в емоційному стані, тому що непевна була вся ця ситуація. І він був противником мовних реформ. Як кажуть, в сім'ї завжди тато винуватий, так і в парламенті — винуватий спікер", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати не захочуть віддавати свою долю у руки Януковича - "бютівець" про розпуск ВР

Нардеп підкреслив, що цей парламент вже віджив свій час. "Тому, думаю, трошки емоційно він (Литвин) сказав. З однієї сторони, правдиво, а з іншої - воно не може бути зроблено. Парламент уже все: це вже такий невиліковно хворий, він все одно помре, а чи сьогодні, чи завтра — це не має значення. Він вже "на видохе". Юридичних підстав для його розпуску немає", - додав Москаль.

Зараз ви читаєте новину «"Цей парламент вже при смерті, чого його розпускати?" - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути