четвер, 16 серпня 2012 16:35

Чечетов, за своєю простотою, відкрив справжні наміри влади щодо мови - Парубій

Чечетов, за своєю простотою, відкрив справжні наміри влади щодо мови - Парубій
Андрій Парубій: владі абсолютно байдуже на розвиток мов нацменшин. Фото: ru.tsn.ua

"Регіонал" Михайло Чечетов показав справжні наміри влади, заявивши, що немає необхідності надавати статус регіональної жодній з мов національних меншин, окрім російської.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Андрій Парубій.

"Вони фактично вводять російську мову як другу державну і їм абсолютно байдуже на розвиток тих мов, які насправді захищає Європейска хартія", - підкреслив він.

Парубій додав: "Вони зробили фактично злочин, коли проголосували за хартію, змінивши саму її суть і зміст. Хартія звучить як Європейська хартія із захисту регіональних та міноритарних мов, а не мов національних меншин, тобто тих мов, які є на грані вимирання, або ті, які в конкретному регіоні потребують захисту. Вони спотворили сам дух і зміст Європейської хартії".

Так зокрема, за словами нардепа, влада не поспішає приймати регіональні мови у Криму, оскільки за критеріями "мовного" закону в АРК регіональною має бути кримсько-татарська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головатий: "Мовний закон "регіоналів" є нікчемним, це — юридичний нуль

"Вони усвідомлюють, що державним чиновникам необхідно буде знати і кримсько-татрську мову, а вони цього не хочуть. У них є одна мета — знищення української мови і русифікація України. Фактично, вони виконують гасло, яке сказала дружина Путіна, що "Росія закінчується там, де закінчується російська мова", - підкреслив Парубій.

"Чечетов, насправді, у звичній для себе простоті показав про справжні реальні плани Партії регіонів, які не мають жодного відношення до Європейської хартії, до європейської традиції та законодавства", - додав нардеп.

Він переконаний, що надання російській статусу регіональної у низці областей є популізмом.

"Вже 28 жовтня у парламенті буде демократична українська більшість і одним із перших рішень буде — скасування цього закону Колесніченка-Ківалова, який насправді є законом Януковича-Путіна", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська мова через 20 років - або гетто, або консолідація

Парубій додав: "Звичайно, напередодні виборів, для того, щоб розколоти Україну, щоби мобілізувати нібито електорат, у них буде парад цих рішень по всій Україні. Але всі ці рішення не мають жодного значення, бо цей закон буде скасовано".

Зараз ви читаєте новину «Чечетов, за своєю простотою, відкрив справжні наміри влади щодо мови - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути