понеділок, 01 вересня 2008 11:30

Чечетов: НУ-НС розвалить коаліцію руками Тимошенко

Чечетов: НУ-НС розвалить коаліцію руками Тимошенко
Верховній Раді не обійти питання про ситуацію в Грузії, а це означає – не уникнути конфлікту.

Таку думку висловив народний депутат України від Партії регіонів Михайло Чечетов.

Політик вважає, що грубою помилкою президента було те, що він, не порадившись з парламентом, "прийняв одноосібне рішення (буквально в перший день після бомбардування грузинським режимом південноосетинських міст і сіл) стати у цьому конфлікті на одну сторону - офіційного Тбілісі (хоча жодна країна цього не зробила)".

На думку Чечетова, цим самим Віктор Ющенко спровокував конфлікт із Росією.

"Тому ми, природно, повинні дати оцінку тому, що відбулося, виробити свою позицію у ВР. Різні будуть оцінки. Наша позиція зрозуміла і логічна. Що стосується оцінки НУ-НС, то це буде повністю проамериканська позиція, тому що вони пливуть у фарватері загальноамериканської політики. НУ-НС хоче зробити Україну сателітом Америки. Але найголовніше, що вони спробують зробити таку жорстку заяву, щоб спровокувати Тимошенко його не підтримати", - зазначив політик.

Він вважає, що так Юлія Тимошенко "все-таки плекає надію отримати якісь преференції або прихильність Кремля на президентських виборах", тому, природно, НУ-НС "загорне цю заяву (про події в Грузії) в таку упаковку, в такі принизливі формулювання на адресу Росії, що цим спровокують Тимошенко не підтримати свій проект".

Вони повісять на неї всіх собак, звинуватять у зраді Батьківщини і так далі...

"Потім вони повісять на неї всіх собак, звинуватять у зраді Батьківщини і так далі, вони спровокують її на розвал коаліції", - робить прогноз Чечетов.

Нагадаємо, голова фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко зареєстрував у Верховній Раді проект постанови "Про заяву Верховної Ради України з приводу російсько-грузинського конфлікту", в якому, зокрема, пропонує засудити застосування зброї будь-якою стороною і подальшу ескалацію протистояння.

У проекті постанови також засуджується збройний виступ Російської Федерації проти Грузії, а також подальше визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії, що є безумовним порушенням ключових норм міжнародного права і викликом всьому світу.

Разом з тим, лідер Компартії Петро Симоненко і ще один член КПУ Ігор Алексєєв пропонують Верховній Раді засудити "військову агресію" Грузії проти народу Південної Осетії, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов: НУ-НС розвалить коаліцію руками Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути