Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2011 16:00

Чечетов хоче, аби Тимошенко і Луценко довели свою невинність

Чечетов хоче, аби Тимошенко і Луценко довели свою невинність

Політики не мають втручатися у роботу правоохоронних органів.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов.

"Політики не мають втручатися у роботу правоохоронних органів, вони  мають дистанціюватися і від них, і від судової системи. Чим менше політики будуть втручатися - тим об'єктивнішим і зрозумілішим для суспільства буде результат діяльності правоохоронних органів Інакше рішення будуть прийматися під політичним пресом і будуть спотвореними. І люди не зрозуміють, що ж саме відбулося ",- відзначив Чечетов.

За його словами, невтручання політиків в судові справи - один з принципів європейської демократії

"Ми ж не просто задекларували наш намір іти у Європу - ми дійсно хочемо там бути. А Європа сповідує принцип розподілу влади. Є законодавча, виконавча і судова влада, і там політики не сунуть свого носа в роботу правоохоронних органів", - каже депутат.

В суді треба говорити юридично, а не виголошувати промови - вважає він.

"Я згідний з Януковичем та Колесніковим, які говорили, що в суді потрібно юридично захищати свої позиції, а не говорити про політику. Претензії щодо порушення закону, які висуваються сьогоднішнім чи вчорашнім лідерам, які були при владі, треба заперечувати певними аргументами в суді. Як гуманіст, я бажаю всім звинуваченим знайти виправдальні аргументи і довести свою невинність. Але діяти вони мають виключно юридично", -  каже Чечетов.

За звинуваченнями з боку політичних опонентів "регіонал" не стежить.

"На марення, які можна почути по телевізору, чи прочитати в інтернеті, не звертаю уваги. Там стільки бруду виливають щодо представників влади. Краще футбол подивлюся. Як слухати все, що там хто заявив, то часу на роботу не залишиться", - підсумував Михайло Чечетов.

Нагадаємо, що сьогодні у суді екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що не вірить у казки Януковича щодо рівності усіх перед законом. За його словами, за умов рівності мають посадити і екс-міністрів внутрішніх справ Білоконя і Цушка, які підписували листи з розпорядженнями, аналогічними тим, за які судять Луценка.

"Має сісти і Чечетов, в якого є явка з повинною за розкрадання  Фонду держмайна. Але "регіонали" своїх не здадуть", - упевнений Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов хоче, аби Тимошенко і Луценко довели свою невинність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути