середа, 29 березня 2023 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це вже набагато гірше за лицемірство" – Кулеба розкритикував Міжнародний олімпійський комітет

"Це вже набагато гірше за лицемірство" – Кулеба розкритикував Міжнародний олімпійський комітет
Міжнародний олімпійський комітет систематично не може знайти у собі сили стати на захист принципів Олімпійської Хартії, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Участь російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх у Парижі чи будь-якому іншому міжнародному спортивному змаганні неприпустима.

Міжнародний олімпійський комітет ризикує увійти в історію як організація, яка потурає агресорам і прокладає шлях до світу без правил. Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в авторській колонці для французького видання L'Express.

Кулеба згадав про президента МОК Томаса Баха.

"Ми вирішили бути десь посередині". Жодна інша цитата Томаса Баха не змальовує бездіяльність МОК краще за ці слова, сказані ним на пресконференції 28 березня. МОК не хоче захищати міжнародний спорт від російської пропаганди та війни, натомість намагається бути "десь посередині", – пише Кулеба.

Це вже не про нейтральність і навіть не про лицемірство. Все набагато гірше, заявив міністр.

"Уявіть, що поліцейський відвертається, коли на його очах вбивають людину, а потім каже: "Я вирішив бути десь посередині", – сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецтрибунал над Путіним і Лукашенком: Європарламент ухвалив резолюцію

"Росія, ніби наркоман, потребує нової дози, і розраховує отримати її від Міжнародного олімпійського комітету, який, схоже, має якусь загадкову історичну слабкість до диктаторів. Прагнення МОК дозволити участь росіян і білорусів у Олімпійських іграх під нейтральним прапором є ганебним наміром колаборації з черговим геноцидним режимом. Безвідносно до наявності прапора, МОК прагне закрити очі на злочини та дозволити російському диктатору використати спорт заради пропаганди, як це зробив Гітлер у 1936 році", – заявив Кулеба.

На жаль, Міжнародний олімпійський комітет систематично не може знайти у собі сили стати на захист принципів Олімпійської Хартії, сказав.

"Ми вже не у 1936 році. Україна не погоджується та ніколи не погодиться із такою ганебною політикою", – йдеться у колонці міністра.

Вчора Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити спортсменам з РФ і Білорусі виступати на турнірах у нейтральному статусі.

У січні президент України Володимир Зеленський написав листа президенту Франції Еммануелю Макрону. Причина – намагання Міжнародного олімпійського комітету допустити спортсменів з РФ на змагання та Олімпійські ігри у Парижі.

Зеленський сказав про лицемірство керівництва міжнародних олімпійських структур.

Зараз ви читаєте новину «"Це вже набагато гірше за лицемірство" – Кулеба розкритикував Міжнародний олімпійський комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути