субота, 11 червня 2022 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це сигнал" - Зеленський про смертний вирок іноземцям в ОРДО

"Це сигнал" - Зеленський про смертний вирок іноземцям в ОРДО
Володимир Зеленський висловився щодо смертного вироку іноземцям в ОРДО, які воювали за Україну. Фото: East News

Президент України Володимир Зеленський прокоментував "засудження" до смертної кари у так званому суді псевдореспубліки ДНР іноземних військових, які воювали на боці України.

Він назвав це небезпечним сигналом для інших країн. Про це глава держави заявив під час виступу перед студентами та викладачами британських університетів, трансляція якого відбулася на YouTube-каналі Офісу президента.

Глава держави заяви, що європейським країнам необхідно об'єднатися та діяти, щоб боротися з країною-агресоркою. Він наголосив, що словами цього не зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН відреагували на смертні вироки іноземцям-захисникам України

"Це потужний та небезпечний сигнал, що Росія так діє щодо будь-яких громадян будь-якої держави", - наголосив Зеленський.

9 червня бойовики так званої ДНР "засудили" до смертної кари трьох іноземних воїнів, які захищали Україну. Заявили, що полонені можуть "просити про помилування".

Ейден Аслін - колишній доглядач із Великої Британії. Його схопили в Маріуполі у квітні. Разом з Аспіном у полоні опинився колишній військовий Королівського англійського полку Шон Піннер. Підданий Марокко Брагім Саадун 12 березня здався в полон у Волновасі.

Велика Британія не вестиме прямі переговори з Російською Федерацією щодо іноземців, яких засудили в ОРДО до страти, оскільки надає пріоритет переговорам з Україною.

Зараз ви читаєте новину «"Це сигнал" - Зеленський про смертний вирок іноземцям в ОРДО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути