субота, 09 лютого 2013 03:00

"Це перша осмислена, результативна дія опозиції" - Карасьов про ситуацію у ВР

"Це перша осмислена, результативна дія опозиції" - Карасьов про ситуацію у ВР
Фото: www.unn.com.ua

Якщо опозиція змусить депутатів голосувати персонально, то тоді буде зовсім інша якість парламенту.

Про це в ефірі Першого національного каналу сказав політолог Вадим Карасаьов.

Він наголосив, що блокування опозицією парламенту з вимогою особистого голосування є "першою осмисленою, результативною дією опозиції у нинішньому парламенті".

"Мова іде не так про голосування і парламент, як про парламентаризм в Україні. Тому що проблема парламентаризму трохи ширша, ніж персональне голосування. Тому що у нас парламент сьогодні помножений на законодавчий політичний нуль, - пояснив експерт. - Парламентаризм у країні є тоді, коли формується виконавча влада за результатами виборів до парламенту. Ми бачимо, як у нас була сформована виконавча влада – навпаки, в пику результатам виборів. Народ на виборах проголосував так, а Кабмін сформували зовсім по-іншому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко запевнив: ночівля у парламенті - це не подвиг

Що стосується парламенту й особистого голосування, то це, на думку Карасьова, стосується якості самого депутатського корпусу в цілому.

"Чому у нас депутати не ходять на роботу і не голосують? Бо вони ніякі не депутати і ніякі не політики. Це випадкові люди, це бізнесмени, - пояснив він. – Тому, якщо опозиція змусить голосувати всіх персонально, і навіть тих, хто потрапив туди випадково, тоді це буде інша якість парламенту, інший парламенті і інша якість законів".

Карасьов також зауважив, що перш за все, все ж таки треба змінювати саме виборче законодавства, аби такі випадкові люди до парламенту не потрапляли.

Зараз ви читаєте новину «"Це перша осмислена, результативна дія опозиції" - Карасьов про ситуацію у ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути