Ексклюзиви
неділя, 20 листопада 2022 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це означало б капітулювати" – Подоляк пояснив безглуздість переговорів з Кремлем

"Це означало б капітулювати" – Подоляк пояснив безглуздість переговорів з Кремлем
Радник голови ОП Михайло Подоляк переконаний, що переговори Києва з Москвою на цьому етапі війни означали б капітуляцію України. Фото: ОП

Спроби західних країн переконати Київ вести переговори з Москвою після серії великих воєнних перемог української армії є безглуздими.

Це рівнозначно просити Україну капітулювати. Про це заявив радника голови Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю AFP.

"Коли ти маєш ініціативу на полі бою, трохи дивно отримувати пропозиції: "Військовим шляхом усе одно не зробиш, треба домовлятися". Це означало б, що країна, яка повертає свої території, повинна капітулювати перед країною, яка програє", – сказав Подоляк.

За його словами, Москва не робила "жодних прямих пропозицій" Києву щодо мирних переговорів, вважаючи за краще передавати їх через посередників і навіть висувати можливість припинення вогню.

Подоляк каже, що в ОП сприймають такі розмови як маневр Кремля, щоб "перепочити" та підготувати новий наступ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія шукає не перемир'я – Зеленський висловився про наміри Кремля

"Росія не хоче переговорів. Росія веде комунікаційну кампанію під назвою "переговори". Вона просто зупиниться на деякий час і буде тренувати мобілізовані сили, знаходити додаткове озброєння та зміцнювати свої позиції", – попередив Подоляк.

Попри військові поразки Росії за останні тижні, президент Росії Володимир Путін все ще вважає, що "він може знищити Україну і це його одержимість". Тож переговори з ним не мають сенсу, додав Подоляк.

"Захід не може підштовхнути Україну до переговорів. Але наші партнери все ще вважають, що можна повернутися до довоєнної епохи, коли Росія є надійним партнером", – підкреслив він.

Відступ росіян із Київської області в березні, а потім із Харківської області у вересні, звільнення Херсона - все це стало "фундаментальним переломом у конфлікті", вважає Подоляк.

"Після низки воєнних перемог Україна не може дозволити собі жодної паузи у своєму контрнаступі, попри прихід зимових холодів і снігу, які ускладнюють ситуацію на місці. Сьогодні навіть невелика пауза лише додає втрат, яких зазнала Україна", – зазначив політик.

Нещодавно прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков допустив можливість переговорів із Заходом щодо України. Він вважає, що це нібито допоможе посадити українське керівництво за стіл переговорів з РФ.

На це відреагували в Сполучених Штатах Америки. Там запевнили, що лише президент Володимир Зеленський може ухвалити рішення про початок переговорів з Кремлем і Вашингтон не тиснутиме буде на нього.

В Офісі президента неодноразово пояснювали, що переговори з Росією невигідні як Україні, так і Європі, оскільки тимчасове перемир'я означатиме наступний етап війни через деякий час.

Зараз ви читаєте новину «"Це означало б капітулювати" – Подоляк пояснив безглуздість переговорів з Кремлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути