Ексклюзиви
четвер, 21 березня 2024 11:49

Це не питання "якщо", це питання "коли" - Столтенберг про вступ України до НАТО

Це не питання "якщо", це питання "коли" - Столтенберг про вступ України до НАТО
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Україна отримала допомогу на десятки мільярдів доларів. Фото: ОП

Держави НАТО вже надали Україні військової допомоги на десятки мільярдів доларів.

Вона буде лише зростати, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у відеозверненні під час 16-го щорічного Київського Безпекового Форуму.

"Після двох років повномасштабної агресії ваша країна залишається вільною та незалежною. Саме це Путін намагався у вас забрати - ваш суверенітет. Але йому не вдалося цього зробити. Він недооцінив вашу мужність, креативність та рішучість", - наголосив він.

Столтенберг вказав, що російські сили вже зазнали значних втрат. Україна відкинула Чорноморський флот РФ і відкрила коридор для експорту зерна та інших товарів.

Російський диктатор Володимир Путін недооцінив силу та єдність НАТО і відданість Альянсу підтримці України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг оцінив ситуацію на полі бою в Україні і розповів про військову допомогу союзників по НАТО

"Держави НАТО надали 99 відсотків всієї військової допомоги Україні на десятки мільярдів доларів. І буде ще більше", - наголосив Столтенберг.

Очільник НАТО додав, що Кремль намагався заборонити Україні обирати свій власний шлях, відсторонивши від євроатлантичної сім'ї.

"Проте досяг він прямо протилежних результатів. Сьогодні Україна є кандидатом на членство в ЄС. І ви наблизилися до НАТО, як ніколи раніше. Ми допомагаємо зробити ваші Збройні сили і техніку більш сумісними з союзниками НАТО, готуючись до вступу України до Альянсу. Це не питання "якщо", це питання "коли", - наголосив Столтенберг.

Естонія підготувала план військової стратегії для країн Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну за три роки. Головною умовою є консолідація усіх країн.

Зараз ви читаєте новину «Це не питання "якщо", це питання "коли" - Столтенберг про вступ України до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути