субота, 30 липня 2022 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це буде катастрофа для режиму Путіна" – юрист про те, коли можна йти на переговори з Росією

"Це буде катастрофа для режиму Путіна" – юрист про те, коли можна йти на переговори з Росією
Про переговори можна говорити, коли Росія видихнеться, наголошує Олег Березюк. Фото: Facebook

Україні зараз не вигідно сідати за стіл переговорів з Росією. Навпаки – це Кремль прагне показати, що зміг натиснути на Київ та отримати політичні дивіденди. Про переговори можна говорити, коли Росія видихнеться у боях. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Олег Березюк. Він – адвокат, колишній десантник, голова організації "Українське юридичне товариство".

"Нам зараз не вигідно сідати з ними за стіл переговорів. Тому що ситуація, в якій знаходиться Росія, їй не вигідна. Росіянам треба показати, що вони натиснули на Україну, отримати щонайменше політичні дивіденди. Щоб показати, що війну почали недаремно. Тепер, щоб продовжувати "спецоперацію", їм потрібно проводити мобілізацію. А це невигідно – в центральній частині країни вони особовий склад не чіпали. В основному воював поки Кавказ, Бурятія, Сибір. Якщо зараз задіяти людей з центральної частини Росії, тим більше білорусів – вони взагалі можуть почати переходити на бік України. Це буде катастрофа для режиму Путіна", – говорить Березюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли Путіна б'ють, він відповзає і зализує рани. Тому його треба знищити" – Олег Березюк

Про переговори можна говорити, коли Росія видихнеться, наголошує юрист.

"Як тільки отримаємо далекобійну зброю, повернуться ті люди, які за кордоном навчаються нею користуватися, тоді перевага буде на нашому боці. Росія зазнає краху. Але такі країни, як Франція та Німеччина не зацікавлені у цьому. Такі люди є в США. Вони не хочуть втратити Путіна. Бо тоді буде переділ політичної карти світу", – каже Березюк.

Збройні сили України сьогодні застосовують гаубиці M777 зі Сполучених Штатів, Австралії та Канади, а також самохідну артилерію, як-от Caesar з Франції, PzH 2000 з Німеччини, американські M109 і AHS Krab з Польщі.

США та союзники планують передати Україні до 30 HIMARS та MLRS.

Зараз ви читаєте новину «"Це буде катастрофа для режиму Путіна" – юрист про те, коли можна йти на переговори з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути