середа, 21 серпня 2013 11:29

Царьов просить Мінюст не "вводити в оману" Януковича щодо Угоди з ЄС

Царьов просить Мінюст не "вводити в оману" Януковича щодо Угоди з ЄС
Олег Царьов. Фото: www.radiosvoboda.org

Народний депутат з фракції Партії регіонів Олег Царьов просить міністра юстиції Олену Лукаш не вводити в оману президента і суспільство щодо законності положень проекту Угоди про асоціацію з ЄС.

"Олена, навіщо Ви це робите? Адже за свідоме введення в оману щодо законності Угоди про асоціацію президента України, народу України напевно наступить відповідальність. На кожному листочку проекту Угоди є віза Мін'юсту. І ця віза не Ваша. Так нехай і несуть відповідальність ті, хто його візував. І відповідати вони будуть перед Президентом і народом України ", - йдеться у відкритому листі депутата міністру юстиції Лукаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Царьов хоче, але не може піти проти євроінтеграції, тому "перекидає мячика" комуністам", - експерт

Царьов підкреслив, що, згідно з положенням про Мін'юст від 6 квітня 2011 року, а також враховуючи принцип прямої дії норм Конституції і законів України, всякого роду "аналізи" і "роз'яснення у порядку тлумачення положень проектів міжнародних угод" не входять у сферу компетенції міністерства.

"Таким чином, я хочу ще раз запитати, навіщо Ви порушуєте закон? Адже те, що Ви робите, є нічим іншим, як способом створення видимості правомірності зазначеної Угоди, які завідомо суперечить Конституції України", - підкреслив депутат.

За словами нардепа, положення Угоди про те, що Рада асоціації та Комітет асоціацію може приймати рішення вищої юридичної сили щодо національного законодавства України і вторгатися в сферу виняткових повноважень вищих органів державної влади, однозначно суперечить Конституції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Царьов далі слів не піде, бо має бізнес на території Януковича, а не Володимира Володимировича", - експерт

"Це можна розглядати як замах на суверенітет нашої незалежної держави, адже Рада асоціації та Комітет асоціації має можливості внесення поправок до Додатків до Угоди самостійно, без додаткової ратифікації Парламентом! При цьому правки відразу стають частиною національного законодавства України", - обурений депутат.

Царьов зазначив, що правову оцінку "роз'яснень Міністерства юстиції" йому надав директор Незалежного українського центру правових ініціатив і експертиз "Правова держава", кандидат юридичних наук, професор, заслужений юрист України Василь Німченко.

Зараз ви читаєте новину «Царьов просить Мінюст не "вводити в оману" Януковича щодо Угоди з ЄС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути