субота, 02 листопада 2013 05:25

Чалий спрогнозував, до якої трагедії приведе Україну провал асоціації з ЄС

Чалий спрогнозував, до якої трагедії приведе Україну провал асоціації з ЄС
Валерій Чалий. Фото: old.pinchukfund.org

В разі непідписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом зовнішній вектор України буде спрямовано на Євразійський союз.

Такий прогноз в інтерв'ю ТСН озвучив заступник директора Центру ім. Разумкова Валерій Чалий.

"Мій прогноз наступний: в разі провалу європейської інтеграції дуже швидко прийде інша, євразійська інтеграція", - зазначив експерт.

За його словами, внутрішніх ресурсів в України не достатньо для того, щоб закрити ті проблеми, які існують, зокрема, у національній економіці.

"Їх можна в ручному режимі закривати в економіці, в фінансовій сфері місяці, рік, але їх все одно не закриєш", - пояснив Чалий.

Крім того, він наголосив, що непідписання Угоди про асоціацію з ЄС загрозливе не стільки з точки зору економіки, а скільки з точки зору "грандіозного розчарування" серед політичних еліт.

"Тому що всі зараз раптом стали євроінтеграторами. Всі зараз ідуть до якоїсь мети. І уявіть собі, що ця мета просто зникає. Це буде фрустрація", - спрогнозував експерт.

"І далі цей вакуум буде заповнений за допомогою наших друзів на північному сході. Просто так зависнути і проводити лінію двох інтеграцій не вдасться", - додав Чалий.

Зараз ви читаєте новину «Чалий спрогнозував, до якої трагедії приведе Україну провал асоціації з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути